Videobewakingssysteem met opslag: Foscam FN7104W-B4

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

Het Foscam FN7104W-B4 videobewakingssysteem wordt geleverd met een netwerkrecorder en vier camera’s. Daarmee haal je een serieus bewakingssysteem in huis voor een schappelijke prijs, zonder cloud.

Het installeren van het systeem is simpel: verbind de netwerkrecorder met je thuisnetwerk, en sluit de meegeleverde muis aan en een monitor of tv met VGA- of hdmi. Na het invoeren van een nieuw wachtwoord, het instellen van de resolutie en taal en het ip-adres (DHCP of vast) kun je de ip-camera’s toevoegen.

Basisstation speelt accesspoint

Het basisstation dient als een 2,4GHz-­accesspoint met een eigen verborgen wifi-ssid, waar de camera’s al op ingesteld zijn. Je hoeft ze dan ook alleen maar aan te zetten en even te wachten. Je kunt de camera’s ook met een netwerkkabel op je thuisnetwerk aansluiten, dan vindt het basisstation ze ook.

Klik rechts en selecteer IP Camera en dan op Toevoegen. Daar zullen alle camera’s verschijnen – de camera’s die via een kabel aangesloten zijn zelfs dubbel. Het eigen wifi­netwerk werkt met 172.25.123.x-adressen, daar hoef je niets aan te doen, van de vast aangesloten camera’s moet je het ip-adres en de gateway en DNS-servers handmatig aanpassen.

Het mooie aan het wifinetwerk is dat het een meshsysteem is. De camera’s zijn access­points voor elkaar, zodat een camera altijd de sterkste wifiverbinding heeft. Bij ‘Menu / Kanaal / Mesh’ kun je zien hoe de camera’s verbonden zijn.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Storage en SMTP

Voor de ingebouwde 1TB-schijf kun je kiezen uit overschrijven of stoppen met opnemen als hij vol is. Nieuwe firmware kun je op een usb-stick zetten en daarmee laten upgraden. Om jezelf e-mails te kunnen sturen, moet je een SMTP-provider kiezen, waarvan er al een aantal zoals Gmail en Hotmail geconfigureerd zijn.

Foscam FN7104W-B4 bewakingssysteem met meerdere camera's
Na het invullen van de gegevens mislukte de test echter, waarschijnlijk vanwege problemen met het poortnummer of de versleuteling. Alleen met de provider muokata konden SMTP-instellingen aanpassen en een eigen SMTP-server instellen. Dat kan later met de FoscamVMS-software ook nog.

Opnameschema's

Bij de opnameschema’s kun je kiezen uit de hele dag, alleen overdag (van 8 tot 20 uur) of alleen ’s nachts (van 20 tot 8 uur), of zelf een schema maken met zes verschillende tijdperiodes. De instellingen voor ‘Elke dag’ worden automatisch gekopieerd naar de afzonderlijke dagen.

Bij de bewegingsdetectie kun je per camera detectiegebieden instellen, en ook een Privacy Mask instellen, om belendende percelen niet te filmen. Er is een sabotagedetectie voor als een camera opeens bedekt of geblokkeerd wordt.

De genoemde instellingen zijn maar een topje van de ijsberg. Je kunt de ­opnames ­natuurlijk ook afspelen. En met de Foscam-­app heb je toegang tot de basisbediening van het systeem en kun je de camerabeelden bekijken en terugkijken.

Conclusie

Als je video­beveiliging serieus neemt en niet van een cloud afhankelijk wilt zijn, is de FN7104W-B4 een degelijke oplossing voor een alleszins schappelijke prijs – zeker als je bedenkt dat de beeldkwaliteit dik in orde is er geen abonnementskosten zijn.

Foscam FN7104W-B4
aansluitingen100 Mbit/s RJ45, VGA, hdmi,  2 × USB 2,0, 3,5mm-audio-uit, 12V-voeding
wifi802.11b/g/n, WPA2
camera’s1/2,7”CMOS, 1080P, infrarood, 103ᵒ, H.264, IP66
afmetingenrecorder: 23 × 23 × 5 cm,  camera’s: 10 × 7 × 6 cm
extrageïntegreerde 1TB-schijf voor opnames
prijs€ 400

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Netatmo Presence: buitenlamp en bewakingscamera in één

De Netatmo Presence is meer dan alleen een bewakingscamera voor buiten. Hij speelt namelijk ook meteen voor buitenlamp. Door zijn moderne, neutrale lo...

Video bewakingssysteem met lokale opslag

We testen het Ezviz C3A Duo Pack met basisstation. Het videobewakingssysteem van Ezviz heeft veel potentie, maar de software vereist nog wat werk om d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er