Zakelijke webcam voor videocalls: Logitech MeetUp

Marco den Teuling
0

De MeetUp van Logitech is een camera voor teams die samen coronaproof een online vergadering willen bijwonen. Hij is vooral zakelijk interessant.

De MeetUp-camera wordt geleverd met steunen voor tafel- of wandmontage, en voor 99 euro is er ook een tv-steun. Aansluiten is een kwestie van de usb-kabel aansluiten op de computer met de videoconferentiesoftware en de MeetUp selecteren als camera, luidspreker en microfoon. De usb-kabel is 5 meter lang, wat het aansluiten vergemakkelijkt.

De camera werkt met Teams, Skype en alle andere bekende vergaderprogramma’s en biedt standaard een beeldkwaliteit van 1080p – via USB 3.0 is dat zelfs 4K. Het gezichtsveld is 120° en kan bovendien worden aangepast met de afstandsbediening. Via bewegingsdetectie kan de camera ook zelf scherpstellen op aanwezige personen of iemand die de ruimte betreedt. Dat vereist Windows 10 of macOS 10.14. Bedienen kan ook met een iOS-app (via bluetooth).

Logitech MeetUp webcam

Logitech adviseert maximaal zes deelnemers in een ruimte, bij een test ging dat prima in een kamer van 6 × 6 m. Deelnemers bevonden zich circa 4 meter van de camera en waren goed te zien en te horen. Met de voor 250 euro verkrijgbare extra microfoon voor de MeetUp zijn acht deelnemers mogelijk. Het apparaat werkt goed, maar is vanwege de prijs vooral zakelijk interessant.

Logitech MeetUp
verbindingUSB-C, bluetooth
resolutie(s)4K, 1080p, 720p
afstandsbedieningpan, tilt, zoom
afmetingen400 × 104 × 85 mm
prijs€ 1080

Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Videobellen met Whereby, gebruik het gratis en zonder accounts

Videobellen kan met allerlei sites en apps. We bekijken kort de dienst Whereby, waarmee je gratis videobellen kunt. Alleen degene die een meeting orga...

Achtergrond voor videobellen aanpassen in elk programma

De achtergrond voor videobellen aanpassen kan in elk programma met de methode in deze workshop. En met meer mogelijkheden dan eventuele ingebouwde opt...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er