Sony WF-1000XM4 bluetooth in-ears met noise-cancelling: vol vernieuwingen

Marco den Teuling
0

lezers-awards-2021-brons

De WF-1000XM4 noise-cancelling bluetooth in-ears vervangen de twee jaar oude XM3. Het gewijzigde design is maar een klein deel van alle vernieuwingen.

Het nieuwe design van de bluetooth in-ears oogt subtieler, maar vooral de laadcase is veel kleiner dan die van de oude. De metaalkleurig tips (de externe microfoons) zijn handig om de dopjes aan te duwen zonder de touchvlakken te activeren. De case voel je nauwelijks in je zak zitten.

Het gebalanceerde geluid biedt een levendige bas, maar ook een prettig midden en hoog en veel details. De WF-100XM4 biedt verder een nieuwe soundchip, een uitge­breide app en talloze mogelijk handige functies zoals Qi laden (case), speak-to-chat en fast-pair.

Sony WF-1000XM4 bluetooth in-ears

De noise-cancelling werkt goed: bouwgeluiden van de buren waren zelfs zonder muziek bijna weg. Gepraat van collega’s werd achtergrondgeroezemoes, maar daar was wel muziek bij nodig.

Op de fiets werden windgeluiden behoorlijk onderdrukt, maar dat raden we voor je veiligheid niet aan. Telefoneren gaat verrassend goed, de ingeschakelde noise-cancelling zorgde voor een merkbare verbetering bij de gesprekspartner.

Een botgeleidingssensor controleert of je zelf praat. Een extra voordeel is de voor bluetooth in-ears erg lange accuduur van 8 uur voor muziek luisteren mét noise-cancelling.

Pluspunten

– uitstekende accuduur en geluid
– goede noise-cancelling
– handige laadcase (Qi)

Minpunten

– geen

Sony WF-1000XM4
accuduur8 uur (met NC) / 12 uur, via oplaadcase ca. 16 uur
oplaadcaseUSB-C, Qi draadloos laden
bluetooth-codecsSBC, AAC, LDAC
afmetingen4 × 6,7 × 3 cm
gewicht41 g (case), 2 x 7 g (in-ears)
prijs€ 280

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Bluetooth in-ear oordopjes: zijn dure echt beter?

We beluisterden tien paar bluetooth in-ear oordopjes met prijzen tussen de 85 en 1200 euro om te bepalen of de dure exemplaren ook echt de meerprijs w...

Bluetooth koptelefoons met active noise cancelling getest

We vergelijken zeven bluetooth-hoofdtelefoons met active noise cancelling. Ben je eenmaal gewend aan de draadloze vrijheid en de geluidskwaliteit, dan...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er