Elecrow CrowTail Starter Kit for Raspberry Pi review

Alieke van Sommeren
0

In deze review bekijken we de Elecrow CrowTail Starter Kit for Raspberry Pi. Met deze kit kun je experimenteren met de Raspberry Pi zonder soldeerbout. Deze kit bevat sensoren, knoppen, leds, een display en servo(motor) die op een piggyback board zijn aangesloten.

Geen soldeerbout nodig

De CrowTail Starter Kit voor Raspberry Pi vereist geen soldeerbout, kleine onderdelen of een breadboard. Elecrow heeft alle componenten op kleine printplaatjes geplaatst die via kabels met ompoolbeveiliging zijn verbonden met de Base Shield voor de Raspberry Pi 4. Hiermee kun je bijvoorbeeld een elektronische plantendokter, lichtregeling of afstandswaarschuwingssysteem maken.

Programmeren in Python

Het programmeren gebeurt in Python en het bijgevoegde Engelstalige cursusboekje bevat 21 experimenten. Het beschrijft ook hoe je Python met de benodigde modules op Raspberry Pi OS installeert. Het is belangrijk om de Engels taal te begrijpen om het boekje te kunnen gebruiken. Daarom is deze set eigenlijk voornamelijk alleen geschikt voor jongeren vanaf de middelbare school in Nederland.

Beschikbaarheid en prijs

De set kost bijna 50 dollar in de Elecrow shop (zonder de Raspberry Pi 4). Verzend- en importkosten zijn hier niet bij inbegrepen. Het is goedkoper om de starterskit voor net geen 60 euro inclusief verzending in Nederland te bestellen bij elektronicavoorjou.nl.

Conclusie Elecrow CrowTail Starter Kit for Raspberry Pi review

Al met al is de Elecrow CrowTail Starter Kit for Raspberry Pi een handige kit voor wie wil experimenteren met een Raspberry Pi zonder een soldeerbout te gebruiken. Zoals gezegd bevat de kit sensoren, knoppen, leds, een display en servo(motor) die op een piggyback board zijn aangesloten.

Elecrow CrowTail Starter Kit for Raspberry Pi review – plus- en minpunten

+ Zeer complete kit
+ Geen soldeerbout nodig
Cursusboekje alleen in het Engels

Elecrow CrowTail Starter Kit for Raspberry Pi specificaties

FabrikantElecrow, elecrow.com

Meegeleverd

Base Shield, 18 sensors, leds, knop, I2C-display, remote, batterijcase, servomotor, motor, aansluitkabels, magneet, handboek

Systeemeisen

Raspberry PI 4, Raspberry Pi OS

Shoplink & prijselektronicavoorjou.nl

(Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


Meer van zulke Raspberry Pi product reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Kijk ook naar onze andere Raspberry Pi Projects

Lees meer over Raspberry Pi in c't 05/2024

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Asrock NUC Box-1260P review: barebone voor de industriële markt

In deze review werpen we een blik op de Asrock Industrial NUC Box-1260P. Dit is een mini-pc-barebone met een hybride Alder Lake-cpu. Hij is krachtig, ...

NUC 12 extreme review – Intels mini-pc barebone voor gamers

Deze mini-pc biedt veel power en ruimte voor een gpu. Maar met beperkingen, zoals je leest in deze Intel NUC 12 Extreme review.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er