Sennheiser CX 400BT draadloze in-ears

Marco den Teuling
0

De CX 400BT in-ears van Sennheiser beloven de klank van de True Wireless 2, maar dan een stuk goedkoper vanwege het ontbreken van actieve noisecancelling.

De CX 400BT heeft dezelfde 7mm-drivers als Sennheisers topmodel True Wireless 2 in-ears. Bij het testen bleek de frequentiecurve ook hetzelfde. Ze klinken vol, in vergelijking met ­Apples Airpods Pro ronder en minder hard en helder, wat kan liggen aan het mindere bereik tussen 2 en 6 KHz.

Spatwaterdichtheid en een actieve ruis­onderdrukking ontbreken, maar de passieve demping is hoog. De rubberen dopjes in drie maten zorgen dat ze goed zitten en niet zo snel uitvallen als de Airpods Pro.

Sennheiser CX 400BT bluetooth in-ears

De ingebouwde microfoon voldoet voor bellen en vergaderen. Via de gratis app (iOS/Android) kun je het geluid en de functie van de aanraakvlakken op de in-ears aanpassen.

De bluetooth-vertraging van 131 ms is niet zo goed als bij topmodellen in-ears die 40 ms halen. Bij films moet je dat in de software corrigeren om de spraak synchroon te laten lopen.

De geteste accuduur was circa 5,5 uur. In het doosje kun je de in-ears bijna twee keer volledig opladen. De CX 400BT is een prima all-rounder, zonder minpunten bij de geluidskwaliteit of bediening, die zich qua klank kan meten met in-ears die meer dan 200 euro kosten.

Sennheiser CX 400BT
verbindingBluetooth 5.1 (SBC, AAC, aptX)
afmetingen5,9 x 3,4 x 4,2 cm
gewicht6 gram (per stuk)
prijs€ 98

Meer hardware-reviews in c't 05/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Bluetooth koptelefoons met active noise cancelling getest

We vergelijken zeven bluetooth-hoofdtelefoons met active noise cancelling. Ben je eenmaal gewend aan de draadloze vrijheid en de geluidskwaliteit, dan...

Bluetooth oordopjes met noise cancelling en meer

Met compleet draadloze bluetooth oordopjes krijg je de ultieme bewegingsvrijheid als je muziek luistert of belt. Ze passen in elke broekzak zonder dat...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er