Logitech Wave Keys review: ergonomie in stijl

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

  Bij langdurig kantoor- of thuiswerk is een ergonomische werkplek een must. De Logitech Wave Keys is een licht glooiend toetsenbord waarop het prettig typen is zonder dat het qua indeling meteen extreem wordt. Meer over dit toetsenbord lees je in deze Logitech Wave Keys review.

  Logitech Wave Keys review

  Ergonomie in toetsenborden

  Wanneer je langdurig kantoorwerk verricht, kunnen traditionele toetsenborden na verloop van tijd schadelijk zijn voor je schouders en polsen omdat je je handen constant in een hoek houdt. Om je handen recht te kunnen houden, heb je een ergonomisch toetsenbord nodig. Dit is sterk geïmplementeerd in toetsenborden zoals de Natural Ergonomic Keyboard-serie van Microsoft. In het begin kan het wennen zijn, maar er zijn ook oplossingen zoals de Wave Keys van Logitech, die een betere ergonomie biedt zonder extreem te zijn.

  Design

  De Logitech Wave Keys is een 37,5 cm breed licht glooiend toetsenbord uit de Ergo-serie, inclusief numeriek deel en functietoetsen met meerdere functies, waaronder audio. De 100 toetsen hebben een prettige aanslag, zodat je voelt wat je doet. De gewatteerde steun zorgt ervoor dat je je handpalmen comfortabel kunt plaatsen, wat essentieel is voor ergonomisch werken. Alle reguliere toetsen zijn goed bereikbaar voor zowel kleine als grotere handen. Met de pootjes kun je het toetsenbord aan de achterkant iets omhoog zetten voor een extra helling van vier graden.

  De Logitech Wave Keys verbinden

  De Wave Keys verbind je via bluetooth met je computer; een USB-A-dongle wordt meegeleverd en zit achter een klepje aan de onderkant, waar ook de batterijen zich bevinden. Volgens Logitech zouden twee AAA-batterijen het 36 maanden moeten volhouden, afhankelijk van het gebruik. Dit toetsenbord van Logitech ondersteunt van huis uit alle standaardfuncties van Windows, macOS, iPadOS, ChromeOS, Linux en Android.

  Logi Options+-software

  Met de speciale Logi Options+ software kun je aan een aantal toetsen andere functies koppelen. Dat kunnen standaardtaken zijn, maar ook zogeheten Smart Actions. Om die in te kunnen stellen moet je wel een Logitech-account aanmaken, onder het mom dat je dan je instellingen kunt back-uppen.

  Met de Smart Actions kun je een bepaald programma starten, een serie toetsaanslagen laten intypen, een stuk tekst plakken of systeemacties laten uitvoeren zoals bestanden kopiëren en de computer afsluiten.

  Makkelijk switchen tussen verschillende apparaten

  Het is met de Keys Wave mogelijk om met de functie Easy Switch op drie apparaten aangesloten te zijn, waarbij je met de F1-F3 toetsen wisselt tussen bijvoorbeeld je pc, je laptop en je tablet.

  Combineren met de Logitech Lift

  Om ergonomisch werken consequent toe te passen, heeft Logitech in de Ergo-serie ook de Logitech Lift-muis. Deze staande verticale muis kun je op een natuurlijke, niet-verkrampte manier vasthouden, waardoor je de muis meer vanuit je schouder en elleboog beweegt in plaats vanuit je pols. De Lift-muis verbind je ook via bluetooth, geschikt voor Windows en macOS, met name voor mensen met kleine tot middelgrote handen.

  Conclusie Logitech Wave Keys review

  Het Wave Keys-toetsenbord en de Lift-muis zijn zeker aan te raden voor professionele gebruikers. Je kunt er ergonomisch en flexibel mee werken, ook al zal het in het begin even wennen zijn. De investering van 80 euro voor zowel het toetsenbord als de muis (beide verkrijgbaar in grafiet en gebroken wit) is zeker de moeite waard voor de gezondheid van je polsen.

  Logitech Wave Keys review: plus- en minpunten

  + Ergonomisch werken
  + Handzaam formaat
  + Smart actions

  Logitech Wave Keys specificaties

  FabrikantLogitech
  Systeemeisen

  Windows 10, macOS 11, iPadOS 14, ChromeOS, Linux 11, Android 9

  Afmetingen

  37,6 × 21,9 × 3,1 cm

  Meegeleverd

  USB-A Bluetooth 5.1-dongle, 2 × AAA-batterij

  Shoplink en prijsAmazon, circa 79 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er