24″-scherm met USB-C: Eizo FlexScan EV2495

Marco den Teuling
0

De Eizo FlexScan EV2495 is een 24”-monitor met USB-C. Hij kan met zijn poorten en (handige) functies een docking-station vervangen.

De EV2495 blinkt uit in aansluitingen en praktische functies. Sluit een laptop aan via USB-C voor een ergonomisch beeldscherm, een USB-C- en drie USB-A-aansluitingen én een gigabit-netwerkpoort. Bovendien wordt de laptop meteen opgeladen (tot 70 watt) en biedt de USB-C-uitgang tot 15W opladen van bijvoorbeeld een smartphone.

De monitor heeft naar voren gerichte speakers (of je plugt een headset in de audiopoort) en is met 1920×1200 pixels hoger dan een full-hd-scherm, zodat je minder hoeft te scrollen. Daarmee houden de praktische functies niet op: je kunt een tweede USB-C-monitor via de EV2495 doorlussen en via de USB-B-upstream-poort sluit je een vaste pc aan. Die kan via hdmi of DisplayPort beeld leveren.

Eizo FlexScan EV2495

Bij het schakelen tussen een aangesloten pc en laptop (via selectie beeldsignaal of toetsen­combinatie) worden meteen een aange­sloten muis en toetsenbord naar het juiste apparaat geschakeld. De monitor werkt dan als een KVM-switch. Daarmee is het een erg handige monitor als je thuis met een laptop én een desktop werkt.

De EV2495 oogt modern, heeft dunne randen en een stabiele ringvormige voet. Het overzichtelijke menu is goed bedienbaar via de zes tiptoetsen in de onderste schermrand. Hij is er in het zwart en in wit.

Eizo FlexScan EV2495
display24,1 inch, IPS. 60 Hz
resolutie1920 × 1200 (UXGA)
aansluitingenhdmi, DisplayPort, USB-C, RJ45, usb-hub, audio
meegeleverdUSB-C-kabel, netsnoer
prijs€ 570

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de c't nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Tools voor ergonomisch werken – deel 2

Dit is deel 2 van een tweedelige serie over tools voor ergonomisch werken. Hierin bespreken we kleine upgrades en het afleren van slechte gewoontes. D...

Monitor voor kantoor of als tweede scherm – 11 voordelige modellen

Je hoeft niet per se een groot bedrag uit te geven aan een monitor voor kantoortaken en wat internetten. We testen 11 modellen monitor voor kantoor of...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er