Nieuwe GIGABYTE-servers met EPYC 9004

Blog
0

De nieuwe EPYC 9004 Series-processors van AMD zijn geschikt voor veeleisende workloads zoals high-density-, edge- en general-computing. GIGABYTE heeft een reeks nieuwe servers uitgebracht voor de nieuwe AMD Zen 4-architectuur.

De volgende generatie serverarchitectuur

AMD’s 5 nm Zen 4-architectuur is een reeks succesvolle generaties Epyc-innovaties en chiplet ontwerpen voorgegaan. AMD EPYC 9004-serie processors zetten deze progressie voort. De nieuwe familie EPYC-processors, met een groot aantal nieuwe functies voor een breed scala aan werklasten, levert nog betere cpu-prestaties en prestaties per watt, en dat op een platform met 2x de doorvoer van PCIe 4.0-lanes dat ook ondersteuning biedt voor 50% meer geheugenkanalen.

De nieuwe 4e generatie AMD EPYC-processors bieden aanzienlijke rekenprestaties en schaalbaarheid door een hoge aantal processorkernen te combineren met indrukwekkende PCIe- en geheugen doorvoersnelheid. Met de 4e generatie Epyc-cpu’s heeft AMD de overstap naar 5 nanometer-technologie gemaakt. Ook is de nieuwe SP5-socket geïntroduceerd. Het platform is gericht op High Performance Computing (HPC), AI, cloud, big data en algemene zakelijke IT.

Voor dit nieuwe platform heeft GIGABYTE producten klaar om het maximale uit EPYC-gebaseerde systemen te halen die snelle PCIe Gen5-versnellers en Gen5 NVMe-schijven ondersteunen, naast ondersteuning voor krachtig DDR5-geheugen.

De belangrijkste nieuwe technologieën:

  • 5 nm-process node
  • Tot 96 kernen en 192 threads
  • Maximale boost klok tot 4,4 GHz
  • Tot 384MB L3-cache
  • Ondersteuning voor 12-kanaals DDR5-4800
  • ISA-updates: BFLOAT16, AVX-512 en VNNI
  • Ondersteuning voor PCIe Gen 5, 160 lanes in 2P
  • Ondersteuning voor CXCL 1.1+ in 64 IO lanes, met bifurcaties
  • Tot 4 links van Gen3 AMD Infinity Fabric (tot 32Gbps

 

GIGABYTE voor het AMD Epyc 9004-platform

De servers en moederborden van GIGABYTE zijn getest om piekprestaties te garanderen voor veeleisende cpu-werklasten. Een één enkele socket-oplossing kan veel dual cpu-servers overtreffen. Dual socket-modellen ondersteunen ook 192 cores in een 1U-chassis. De goed ontworpen GIGABYTE-moederborden houden gelijke tred met de uitdagingen voor next gen-technologie en bieden gebruikers de signaalintegriteit voor PCIe 5.0. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen nieuwe modellen snel op de markt komen. En gebruikers kunnen nu BMC op een door GIGABYTE aangepaste OCP-module krijgen. AMD en GIGABYTE hebben een nauwe relatie onderhouden met de nadruk op gedeelde kennis om de nieuwste technologie in datacenters te krijgen. Het brede portfolio van producten en modellen stelt klanten in staat om alleen de functies te selecteren die ze nodig hebben en dat tegen een lagere TCO.

GIGABYTE R283-Z96

R283-Z96 gigabyte amd epyc

Het R283-Z96 2U-serversysteem biedt ruimte voor twee AMD EPYC 9004-cpu’s en 12-kanaals doorvoer voor maximaal 24 RDIMM DDR5 modules. Hij beschik onder andere over 24 2,5″ Gen5 NVMe hot-swappable bays en vier 2,5″ SATA hot-swappable bays aan de achterzijde. Twee 2000W 80 PLUS Platinum-gecertificeerde voedingen verzorgen het redundant powersupply.

GIGABYTE R183-Z95

GIGABYTE R183-Z95 SERVER AMD EPYC

De GIGABYTE R183-Z95 is een slankere 1U-variant die eveneens twee AMD EPYC 9004-cpu’s onderbrengt en 24 RDIMM DDR5-modules onderbrengt. De R183-Z95 beschikt echter over acht 2,5″ Gen5 NVMe/SATA hot-swappable bays en zes EDSFF E1.S hot-swappable bays. Hij heeft bovendien drie Ultra-Fast M.2 PCIe Gen3 interfaces, waar de R283 er twee heeft. Bovendien beschikt het 1U-model over twee FHHL PCIe Gen5 x16 uitbreidingssloten en twee OCP 3.0 Gen5 x16 mezzanine-sloten, waar het 2U-model er één heeft. De R183-Z95 beschikt over twee 1600W 80 PLUS Platinum-gecertificeerde redundant powersupply’s.

 

 

Meer over

Servers

Deel dit artikel

Lees ook

De voordelen van High Performance Computing optimaal gebruiken

Steeds meer instellingen en bedrijven maken gebruik van ‘High Performance Computing’. Maar wat is het en hoe kun je het optimaal in je bedrijf inzette...

Nieuwe immersiekoeling-oplossingen van GIGABYTE

GIGABYTE heeft een serverserie voor vloeistof immersiekoeling uitgebracht en zijn aanbod uitgebreid met twee immersiekoeltanks.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er