Netflix-account delen: omzeilen van het verbod doe je op deze manier

Elwin Hodžić
0

Netflix is begonnen met het aanpakken van mensen die hun Netflix-account delen met anderen. Dit wordt namelijk niet meer geaccepteerd door de streamingdienst, maar toch kun je dit wel relatief simpel omzeilen met je smartphone.

Netflix account delen: omzeilen van het verbod kun je op deze manier doen

Blokkeerbeleid voor het delen van Netflix-accounts

Sinds eind mei kunnen Nederlandse en Belgische gebruikers hun Netflix-accounts niet meer delen met mensen buiten hun huishouden. Netflix staat het echter wel toe als je een tweede huis hebt, op voorwaarde dat je een mobiele telefoon gebruikt.

Hoe gaat Netflix-account delen tegen?

Om de hoofdlocatie te bepalen, moet je deze eenmalig instellen, bijvoorbeeld op je televisie. Netflix maakt gebruik van je IP-adres om de internetverbinding te registreren.

Bij tweede huizen maak je echter verbinding met een ander netwerk, wat zorgen heeft veroorzaakt bij gebruikers die dachten dat ze geen toegang meer zouden hebben tot de streamingdienst.


https://www.ct.nl/shop/chatgpt/


Oplossing voor tweede huizen

Netflix begrijpt deze zorgen en heeft hiervoor een oplossing gevonden. Een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet met de Netflix-app, speelt hierbij een belangrijke rol.

In de eerste stap dien je verbinding te maken met het wifi-netwerk van je hoofdverblijf. Zorg ervoor dat je op het mobiele apparaat hetzelfde account gebruikt als op de tv-app.

Herhaal deze stappen in je tweede huis, waar zowel de tv als het mobiele apparaat verbonden moeten zijn met hetzelfde netwerk en hetzelfde account moeten gebruiken.


Meer van zulke tips & tricks ontvangen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Activeren van het account in het tweede huis

Na het inloggen op de Netflix-app op het mobiele apparaat in het tweede huis, zal het account volgens Netflix voor 30 dagen geactiveerd zijn op die locatie.

Dit betekent dat je gedurende die periode gebruik kunt maken van je tweede locatie. Hou wel rekening met het feit dat je deze procedure maandelijks moet uitvoeren.

Overwegingen bij tweede huizen in het buitenland

Bij tweede huizen in het buitenland dien je rekening te houden met verschillende titels, audio- en ondertitelopties, en leeftijdsclassificaties die kunnen afwijken van wat beschikbaar is in Nederland of België.

Het kan zijn dat bepaalde films of series niet beschikbaar zijn wanneer je je in het buitenland bevindt. Dit zou echter kunnen worden omzeild met behulp van een VPN zoals CyberGhost VPN.

Verhuizen binnen hetzelfde land

Als je binnen hetzelfde land verhuist, dien je mogelijk je primaire locatie bij te werken om toegang te blijven houden tot Netflix. Je kunt deze update uitvoeren in de helpsectie van je tv, zoals beschreven in de FAQ van Netflix.

Als je nog geen verzoek hebt ontvangen om je hoofdlocatie in te stellen, heeft Netflix dit mogelijk al automatisch voor je gedaan.


Meer van zulke tips & tricks ontvangen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

https://www.ct.nl/shop/chatgpt/


Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Linux kernel-ondersteuning van LTS-versies verkort van 6 naar 2 jaar

Het onderhouden van de ondersteuning voor een Linux-kernel vereist steeds meer inspanning. Met de huidige line-up zullen de ontwikkelaars binnenkort s...

Pre-order de nieuwe special: ChatGPT en andere mogelijkheden van AI

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er