Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Elwin Hodžić
0

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer. Niettemin is het vrij eenvoudig om dit te omzeilen met behulp van je smartphone.

Netflix account delen: omzeilen van het verbod kun je op deze manier doen

Blokkeerbeleid voor het delen van Netflix-accounts

Sinds eind mei 2023 kunnen Nederlandse en Belgische gebruikers niet langer hun Netflix-accounts delen met personen buiten hun huishouden. Netflix staat echter toe dat gebruikers met een tweede huis dit wel doen, op voorwaarde dat zij een mobiele telefoon gebruiken.

Hoe gaat Netflix-account delen tegen?

Om de hoofdlocatie te bepalen, moet je deze eenmalig instellen, bijvoorbeeld op je televisie. Netflix gebruikt je IP-adres om de internetverbinding te registreren.

Bij tweede huizen echter maak je verbinding met een ander netwerk, wat zorgen heeft veroorzaakt bij gebruikers die dachten dat ze geen toegang meer zouden hebben tot de streamingdienst.

Oplossing voor tweede huizen

Netflix begrijpt deze zorgen en heeft daarvoor een oplossing bedacht. Een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet met de Netflix-app, speelt hierbij een belangrijke rol.

In de eerste stap maak je verbinding met het wifi-netwerk van je hoofdverblijf. Zorg ervoor dat je op het mobiele apparaat hetzelfde account gebruikt als op de tv-app.

Herhaal deze stappen in je tweede huis, waar zowel de tv als het mobiele apparaat verbonden moeten zijn met hetzelfde netwerk en hetzelfde account moeten gebruiken.Meer van zulke tips & tricks ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Activeren van het account in het tweede huis

Nadat je ingelogd hebt op de Netflix-app op je mobiele apparaat in het tweede huis, activeert Netflix volgens hun beleid je account voor 30 dagen op die locatie.

Dit impliceert dat je gedurende die periode gebruik kunt maken van je tweede locatie. Let er wel op dat je deze procedure maandelijks moet herhalen.

Overwegingen bij tweede huizen in het buitenland

Bij tweede huizen in het buitenland moet je rekening houden met verschillende titels, audioprofielen en ondertitelopties, evenals leeftijdsclassificaties die kunnen verschillen van wat beschikbaar is in Nederland of België.

Het kan voorkomen dat bepaalde films of series niet beschikbaar zijn wanneer je je in het buitenland bevindt. Dit obstakel kan echter worden omzeild met behulp van een VPN zoals CyberGhost VPN of NordVPN.

Verhuizen binnen hetzelfde land

Als je binnen hetzelfde land verhuist, moet je mogelijk je primaire locatie bijwerken om toegang te blijven houden tot Netflix. Je kunt deze update uitvoeren in de helpsectie van je tv, zoals beschreven in de FAQ van Netflix.

Als je nog geen verzoek hebt ontvangen om je hoofdlocatie in te stellen, heeft Netflix dit mogelijk al automatisch voor je gedaan.

Omzeilen met een oudere Google Chromecast

Heb je nog een oude Google Chromecast liggen? Dan kun je Netflix moeiteloos streamen naar je tv vanaf je telefoon of tablet. Let op: deze functionaliteit werkt alleen met de oude Google Chromecast en niet met de nieuwere Google Chromecast met Google TV. Met de nieuwere Chromecast zal er namelijk worden gevraagd of je wilt inloggen op Netflix, waardoor je waarschijnlijk weer tegen hetzelfde probleem aanloopt waarbij je je account moet verifiëren.


Meer van zulke tips & tricks ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

EK 2024 live kijken? Zo kijk je de finale Spanje – Engeland geheel gratis

Wil je de wedstrijden van het EK 2024 (gratis) live kijken? In dit artikel lees je hoe je vandaag de finale Spanje - Engeland in de hoogste kwaliteit ...

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er