Kali Linux 2023.4 release: dit moet je weten over de nieuwe versie

Elwin Hodžić
0

Pentesters, opgelet: de release van Kali Linux 2023.4 is een feit. Deze verbeterde versie van de Linux-distributie voor IT-beveiligingstests ondersteunt nu meer platformen en heeft een aantal nieuwe functies gekregen.

Uitgebreide platformondersteuning

Met de recente update is Kali Linux nu beschikbaar op diverse platformen, waaronder AMD64 en ARM64, en toegankelijk via Amazon AWS of Microsoft Azure in de cloud. De ontwikkelaars wijzen er echter op dat niet alle tools beschikbaar zijn voor ARM64-systemen.


Altijd op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Linux?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Virtuele-machinebeheer met Vagrant

Het systeem integreert nu met de Ruby-applicatie Vagrant voor virtuele-machinebeheer in de context van Hyper-V. Een bèta-image voor de Raspberry Pi 5 is toegevoegd, maar niet alles daarin werkt. Zo werkt Nexmon bijvoorbeeld nog niet met de wifi-module van de Raspberry Pi 5.

Strakke grafische gebruikersinterface met Gnome 45

De grafische gebruikersinterface in de nieuwe Kali Linux is gebaseerd op Gnome 45, waardoor het niet alleen een strak uiterlijk heeft maar ook sneller kan zoeken met de Nautilus-bestandsbeheerder. De nieuwste versie van Nautilus is echter niet opgenomen in deze versie en de Kali Linux ontwikkelaars zijn van plan om deze later toe te voegen.

Nieuwe tools voor effectievere tests

De nieuwe tools zijn onder andere ExifLooter voor het weergeven van geo-informatie van image URL’s, de HTTP file upload service Raven en het OSINT-framework ReconSpider. De ontwikkelaars geven in een blogpost een overzicht van de andere nieuwe functies en tools. In deze blogpost wordt ook aangekaart welke bugs ondertussen al zijn verholpen.

Eenvoudige updates en downloads

De nieuwste image is beschikbaar voor download op verschillende platformen, met de mogelijkheid om oudere versies bij te werken.


Altijd op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Linux?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Gnome 45 review: verfrissende vernieuwingen in de interface

Met de nieuwste release moderniseert het Gnome-project de desktopomgeving voor Linux. Het vervangt oude standaardtoepassingen door nieuwe apps en rich...

Wat is de beste Linux distributie? Zo kies je zelf een geschikte Linux!

Een Linux-distributie biedt een gebruiksklaar en samenhangend totaalpakket voor je pc. Maar hoe kies je de beste Linux distributie voor jou?

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er