Vingerafdrukscanner voor Windows getest

Marco den Teuling
0

vingerafdrukscanner Windows Hello PQI My LockeyMet de vingerafdrukscanner My Lockey van PQI voeg je de functie Windows Hello toe aan oudere pc’s en notebooks. We testen de goedkope usb-vingerafdrukscanner.

Veel wat duurdere notebooks en Windows-tablets met Windows 10 zijn uitgerust met een vingerafdruklezer. Daarmee kun je de login-functie Windows Hello gebruiken om gebruikers makkelijk te herkennen via biometrische gegevens. Vingerafdrukscanners om deze optie aan oudere pc’s toe te voegen zijn echter nog steeds dun gezaaid (infrarood-scanners al helemaal). Als je ze al kunt vinden, zijn ze vaak verouderd en prijzig.

Vingerafdrukscanner in plaats van wachtwoord

PQI’s My Lockey vingerafdrukscanner van slechts 30 euro (bijvoorbeeld via Amazon) is juist speciaal voor Windows 10 ontwikkeld. Je steekt de kleine dongle in een vrije USB-A-poort, laat Windows Update de bijbehorende driver installeren en doorloopt de wizard om Windows Hello in te stellen. Meer hoef je niet te doen. Voortaan kun je inloggen door je vinger even op het apparaatje te leggen in plaats van je wachtwoord in te voeren op het inlogscherm. Als er meerdere gebruikers op de pc aangemaakt zijn, dan wordt automatisch het profiel gebruikt dat bij de vingerafdruk hoort. Je hoeft niet eerst de gewenste gebruiker te selecteren.

Een led op de My Lockey laat zien wanneer het sensoroppervlak actief is. Als je een vinger erop legt, wordt de afdruk razendsnel herkend. Het apparaatje steekt minder dan een centimeter uit de usb-poort. Je kunt hem dus gerust in de laptop of in de usb-hub van een toetsenbord laten zitten zonder bang te hoeven zijn dat hij afbreekt.

Als back-up moet je overigens toch een wachtwoord instellen, maak daarbij gebruik van de nieuwe adviezen voor wachtwoorden.

PQI My Lockey

Vingerafdrukscanner voor Windows Hello
Typesensoroppervlak (4 mm x 10 mm)
Afmetingen 17 x 8 x 8 mm
Aansluitingen1 x USB type A
Prijs € 30

 

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Akasa Pi-5 Pro review: fanless behuizing voor de Raspberry Pi 5

De Raspberry Pi 5 levert aardig wat prestaties en moet daarom actief gekoeld worden. De Akasa Pi-5 Pro Pi-behuizing die we in deze review bespreken do...

Philips M140 M.2 ssd review: PCIe 3.0 met hoge IOPS-waarden

Nu ssd's met PCIe 5.0 steeds sneller worden, introduceert Philips een nieuwe ssd-lijn die gebruikmaakt van PCIe 3.0. Dankzij de hoge IOPS-waarden is e...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er