ViewSonic TD1655 portable touchdisplay

Noud van Kruysbergen
0

lezers-awards-2021-zilver

De TD1655 van Viewsonic is bedoeld om thuis of onderweg even snel een extra scherm te hebben. Via USB-C worden zowel de voeding als het beeld doorgegeven, maar je kunt ook apparaten via mini-HDMI aansluiten. Door het portable touchdisplay kun je dan snel uit de voeten.

Soms kan het handig zijn om even een extra beeldscherm ter beschikking te hebben. Denk aan het op gepaste afstand laten zien van een presentatie, het kunnen meekijken met het thuisonderwijs van je kinderen of het creëren van meer overzicht bij een grote Excel-spreadsheet. Een extra beeldscherm is vaak een heel gedoe met voeding, voet en allerlei kabels – laat staan de mogelijkheid dat als een mobiele oplossing te gebruiken. Een display als de View­Sonic TD1655 kan dan uitkomst bieden.

viewsonic td1655

 

De TD1655 is een 16-inch portable monitor, die normaal gesproken genoeg heeft aan een enkele USB-C-kabel. Daarmee krijgt hij zijn voeding aangeleverd en wordt het beeldsignaal doorgegeven. Voorwaarde is wel dat de usb-aansluiting minimaal 10 watt moet kunnen leveren, en dat de laptop of pc of zelfs smartphone waar je hem op aansluit het doorsturen van het beeldsignaal via USB-C moet ondersteunen.

Mocht dat laatste niet het geval zijn, dan is er ook een mini-HDMI-aansluiting. Een verlengkabel naar HDMI wordt meegeleverd. In dat geval moet de voeding van extern ­komen, vandaar dat er ook een (vrij grote) adapter met een USB-C-aansluiting in de doos zit. Om het overzicht van de aansluitingen compleet te hebben: hij heeft ook een 3,5mm-audio-out-poort om het geluid via een hoofdtelefoon te beluisteren in plaats van met de ingebouwde en wat iel klinkende luidsprekers.

Daarnaast heeft de TD1655 niet voor niets een T in de naam: het is een touch­display. Je kunt presentaties dus bijvoorbeeld met je vinger bedienen. Op de website van ViewSonic staan drivers voor Windows 10 en vTouch-software voor macOS.

De beschermende hoes kan neergelegd worden als onderlaag. De standaard achterop het display kun je uitklappen, waarbij de onderrand van het scherm en de standaard in de gleuven van de liggende hoes passen. Dat zorgt voor genoeg wrijving om het display niet om te laten vallen. De standaard gaat aanvankelijk nog redelijk stroef, maar dat zal na verloop van tijd wellicht soepeler worden, waardoor het risico bestaat dat het display zonder hoes eronder op een glad oppervlak kan gaan schuiven.

Aan de achterkant zit een joystick met naast de functie voor aan-uit ook de moge­lijkheid om door de instellingen heen te wandelen. Dat varieert van helderheid en contrast en kleur(temperatuur)instellingen tot volume en de mogelijkheid een van de standaard ViewModes te selecteren, waaronder Office en Movie.


Ontvang de informatie over nieuwe displays en abonneer je op de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Pluspunten

snel geïnstalleerd
goed full-hd beeld
makkelijk mee te nemen

 

ViewSonic TD1655 portable display
Fabrikantviewsonic.com/nl
paneltouch-TFT 1920 × 1080, 6H-hardheid
afmetingen35,5 × 22,3 × 1,5 cm (16 inch)
aansluitingen2 × USB-C, mini-HDMI,
3,5mm-jack
meegeleverdhoes, kabels
gewicht940 gram
shop en prijsamazon.nl €409

 

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Compacte touchscreens voor de Raspberry Pi

Een scherm met touchbediening is bij veel eigen knutselprojecten de kers op de taart. Uit onze test is echter gebleken dat er flinke verschillen zijn ...

Iiyama TW1023ASC touchpanel met led-IPS

Het robuuste 10-inch PoE-touchpanel TW1023ASC kan dienen als informatiepunt bij winkels of balies. Het apparaat is 24/7 te gebruiken, met een helderhe...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er