Trust Lyra review: toetsenbord in handzaam formaat

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

  In deze review nemen we de Trust Lyra onder de loep. Dit is een compact Bluetooth-toetsenbord van universele aard, ontworpen om gelijktijdig met maximaal drie apparaten te werken.

  Opladen en koppelen

  Het Trust Lyra-toetsenbord biedt oplaadmogelijkheden via USB-C en kan draadloos worden verbonden via Bluetooth met elk compatibel apparaat, zoals een tablet of Raspberry Pi.

  Contact maken met twee apparaten

  Met de twee Bluetooth-knoppen op het toetsenbord kun je contact maken met twee verschillende apparaten en eenvoudig tussen hen schakelen. Dit is handig wanneer je aan het typen bent op je tablet en tussendoor iets moet regelen op je streamingclient.

  Extra apparaat koppelen

  Daarnaast is het mogelijk om een ander apparaat te koppelen door middel van de USB-A Bluetooth-dongle die in de onderkant is opgeborgen. De derde Bluetooth-knop op het toetsenbord maakt verbinding met dit specifieke apparaat.

  Comfortabele toetsen

  De toetsen op het toetsenbord hebben afmetingen van 15 bij 15 mm en bieden een duidelijk drukpunt, wat handig is wanneer je het toetsenbord op je schoot gebruikt. De functietoetsen zijn iets korter maar iets breder. Door gebruik te maken van de combinatie fn+tab kun je schakelen tussen F-toetsen en systeemfuncties. Met fn+Q/W/E/R kun je wisselen tussen verschillende toetsenbordindelingen, zoals respectievelijk iOS, Windows, Android en macOS.

  Toetsenbord en muis

  De Lyra-lijn omvat naast het toetsenbord ook een versie met een Bluetooth-muis. Deze muis is ontworpen voor zowel links- als rechtshandig gebruik en biedt ondersteuning voor drie verschillende apparaten, die niet noodzakelijkerwijs dezelfde zijn als de apparaten die het toetsenbord ondersteunt (behalve voor de USB-dongle). De optische muis heeft instelbare DPI-instellingen (800/1200/1600). Bovendien wordt de muis opgeladen via USB-C.

  Conclusie Trust Lyra review

  De Trust Lyra is een degelijk Bluetooth-toetsenbordje dat veel toepassingsmogelijkheden biedt voor een betaalbare prijs. De bijbehorende muis past perfect bij dit plaatje.

  Trust Lyra review - plus- en minpunten

  +Handzaam formaat
  +Connectiviteit
  +Toetsen

  Trust Lyra review

  FabrikantTrust

  Besturingssystemen

  Windows. iOS, iPadOS, MacOS, Android en Chrome OS

  Afmetingen

  28,7 × 12,5 × 1,7/2,3/3,1 cm

  Shoplink en prijsAmazon, circa 30 euro zonder muis
  Bol, circa 50 euro inclusief muis

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er