Synology BeeDrive review: nieuwe standaard voor gegevensbeveiliging?

Daniel Dupré
0

Inhoudsopgave

  In deze review kijken we naar de BeeDrive van NAS-fabrikant Synology. De BeeDrive van Synology is eigenlijk gewoon een USB-SSD die een back-upsysteem maakt voor Android, iOS en Windows.

  Synology BeeDrive review

   

  Eenvoudige Back-up met BeeDrive van Synology

  Het maken van een back-up van je gegevens was nog nooit zo eenvoudig. Met de BeeDrive van Synology hoef je alleen maar aan te sluiten, even te wachten en je back-up is klaar. Er is echter één vereiste: een online account.

  Desktopapplicatie voor Windows, macOS-versie op komst

  Op dit moment is de desktopapplicatie beschikbaar voor Windows, terwijl een versie voor macOS in ontwikkeling is. Het proces is simpel: selecteer de mappen die je wilt back-uppen, en de app zal automatisch nieuwe bestanden back-uppen zodra je de ssd aansluit. Deze software is bedoeld om documenten consistent te houden op verschillende pc’s, maar voor andere toepassingen kunnen diensten zoals Dropbox handiger zijn.

  Handige apps voor Android en iOS

  Synology biedt ook handige apps voor Android en iOS. Deze apps kopiëren automatisch foto’s die je met je smartphone maakt via wifi naar de BeeDrive die op je pc is aangesloten. Tijdens onze test bewaarde de Android-app aanvankelijk twee van de vijf testfoto’s, terwijl de andere drie met een korte vertraging werden opgeslagen.

  Prestaties

  De BeeDrive behaalde indrukwekkende snelheden, net iets minder dan 1 GB/s via de usb-interface. Het enige nadeel is de prijs, aangezien je al een 1TB-ssd zonder deze software kunt krijgen vanaf 50 euro. Niettemin is het verstandig om automatisch een back-up te maken van belangrijke gegevens op je pc en smartphone naar een extern opslagmedium. Het gemak en de betrouwbaarheid van BeeDrive kunnen van onschatbare waarde zijn.  Conclusie Synology BeeDrive review

  Al met al biedt de BeeDrive van Synology een betrouwbare en eenvoudige oplossing voor het maken van back-ups van je gegevens. Het proces is moeiteloos, met een desktopapplicatie voor Windows en een macOS-versie in ontwikkeling. De handige apps voor Android en iOS maken het ook mogelijk om foto’s automatisch te kopiëren naar je pc. Hoewel de prijs van BeeDrive aan de hoge kant is in vergelijking met andere opslagopties, is het waardevol voor wie de beveiliging van belangrijke gegevens op prijs stelt. Met indrukwekkende snelheden en betrouwbaarheid, is BeeDrive een slimme keuze voor wie zekerheid wil bij het maken van back-ups van belangrijke documenten en foto’s.

   

  Synology BeeDrive review: plus- en minpunten

  +eenvoudig lokale back-up
  vereist account
  prijzig

  Synology BeeDrive specificaties

  FabrikantSynology

  Interface

  AMD Ryzen 5 7355U

  Afmetingen

  65 × 65 × 15 mm

  Gewicht

  43 g

  Meegeleverd

  USB-C naar C-kabel, USB A-adapter, snelstartgids

  Shoplink en prijsAmazon, 1TB voor circa 156 euro
  Amazon, 2TB voor circa 249 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Meer over

  Hardware

  Deel dit artikel

  Daniel Dupré
  Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er