Sony WH-1000MX4 noisecancelling koptelefoon

Alieke van Sommeren
0

Sony’s 1000-serie van noisecancelling-koptelefoons zijn altijd al goed geweest. Met de WH-1000XM4 koptelefoon wordt (bijna) alles nog een stukje beter.

De vierde generatie van de WH-1000XM koptelefoons is qua uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van zijn voorgangers. Wat wel anders is, is een klein sensorvenster. Als je hem van je hoofd haalt, wordt de muziekweergave auto­matisch gepauzeerd. Zet hem op en de muziek gaat verder.

De koptelefoon werkt ook zonder app, maar die loont wel de moeite vanwege de updates en extra functies. Met de optionele Speak-to-Chat-functie schakelt de koptelefoon de noisecancelling-functie automatisch uit en wordt geluid van buitenaf doorgegeven.

De WH-1000XM4 koptelefoon kan via Bluetooth 5.0 met twee bronnen tegelijk verbinden. De enige knop naast de aan-uitknop is gemarkeerd als functieknop en wordt gebruikt om te schakelen tussen de drie noisecancelling-modi.

Het geluid is uitstekend en identiek aan het vorige model. Door LDAC kan hij ook muziek met hoge resolutie via bluetooth aan. Het enige nadeel is dat de aptX-codec en zijn hd-variant niet meer worden ondersteund.

(informatie afkomstig c’t magazine 11-2/2021, p. 22)

Sony WH-1000MX4

Sony WH-1000MX4

Met zijn draagcomfort, goede geluid en effectieve noisecancelling is de WH-1000XM4 wederom een topper. En met de extra functies is hij nog beter inzetbaar.

verbindingBluetooth 5.0 (A2DP, HFP), twee bronnen tegelijk
accuduur23 uur

Pluspunten

  • goed geluid
  • draagcomfort

Minpunten

  • geen aptX

Bekijk deze headphones

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Meer over

AudioHardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Bluetooth oordopjes met noise cancelling en meer

Met compleet draadloze bluetooth oordopjes krijg je de ultieme bewegingsvrijheid als je muziek luistert of belt. Ze passen in elke broekzak zonder dat...

Noise-cancelling op kantoor: Logitech Wireless Zone

De Logitech Wireless Zone wordt aan de man gebracht als een Bluetooth-koptelefoon met noise-cancelling voor in een zakelijke omgeving.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er