Netatmo slimme videodeurbel: geen cloudabonnement nodig

Noud van Kruysbergen
0

lezers-awards-2021-zilver

De Smart Video Doorbell van Netatmo is een slimme videodeurbel die geen cloudabonnement nodig heeft. Hij slaat de beelden lokaal op een microSD-­kaart op.

Op de doos van de slimme videodeurbel staat ‘Free storage’ en ‘No subscription fees’, en dat trekt in deze tijden van allerlei abonnementsvormen natuurlijk met­een de aandacht. Installeer de gongmodule parallel aan je bestaande bel en bevestig de deurbel met camera op de plek van de oude bedrade deurbel.

Netatmo Slimme Video Deurbel videodeurbel

Mocht je er niet uitkomen, dan staat er op de website van Netatmo een videohandleiding. Montagemateriaal wordt meegeleverd. De verdere configuratie van de videodeurbel gaat met de Security-app van Netatmo. Dat kan alleen met 2,4GHz-wifi.

Daarbij kun je meteen de HomeKit set-upcode laten scannen en de slimme videodeurbel opnemen in je Apple HomeKit-­woning. Dan zie je op ieder iOS-apparaat wie er aanbelt en kun je ook met de bezoeker communiceren. De kwaliteit van het geluid is daar voldoende voor.

Het beeld is prima voor een deurbel, maar minder dan van een beveiligings­camera – die heeft dan ook een ander doel. De camera wordt geleverd met een 8GB-micro-SD-kaart, maar je kunt er ook een geheugenkaart van maximaal 32 GB in stoppen.

Daardoor heb je geen cloudopslag nodig en kun je de abonnementskosten van andere slimme deurbellen van de aanschafprijs aftrekken.

Pluspunten

– geen abonnement nodig
– werkt ook zonder wifi

Minpunten

– bedrade installatie nodig

Netatmo Smart Video Doorbell
sensor2 megapixel, 1080p HDR, 5× zoom, 140 graden
wifi802.11n 2,4 GHz, WPA2
meegeleverdgongmodule, montage-materiaal, hoeksteun, schroevendraaier, extra zekering
prijs€ 250

Meer hardware-reviews c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Beveiligingscamera voor thuis: negen slimme camera’s getest

Het is altijd handig om te weten of thuis alles in kannen en kruiken is. We hebben negen modellen beveiligingscamera voor thuis getest.

Ezviz C3X beveiligingscamera

De Ezviz C3X onderscheidt zich met name door de dubbele lens voor betere kleuren bij weinig licht. En dat voor een schappelijke prijs.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er