MSI all-in-one-pc AM271P 11M

Noud van Kruysbergen
0

lezers-awards-2021-brons

De AM271P M11 all-in-one-pc van MSI heeft alles in zich voor de veeleisende thuiswerker, die naast een opgeruimd bureau toch ook een lekker snelle pc en een goed scherm wil om mee te werken.

Het mooie aan een all-in-one pc als de MSI AM271P is dat het apparaat eigenlijk meteen gebruikt kan worden – vergelijk het met een nieuwe laptop. De voeding van de MSI komt ook van een laptop, en is met zijn 120W ruim bemeten maar toch prettig klein. Na het indrukken van de powerknop links aan de achterkant van het 27-inch scherm begint Windows 10 Pro met het voltooien van zijn installatie. Aan die linkerkant zitten ook de verdere aansluitingen als usb- en grafische poorten.

MSI all-in-one

USB poorten links

Omdat de meeste mensen rechtshandig zijn, is het verrassend dat alle usb-poorten aan de linkerkant zitten en je de muiskabel dus achter de monitor langs naar de ­andere kant moet leiden ­­– dat doet wat afbreuk aan de opgeruimdheid van een all-in-one pc. Maar je kunt natuurlijk altijd draadloos met een bluetooth-dongle werken voor je muis en toetsenbord. In het midden achterop zit een usb-poort voor de meegeleverde full-hd-­webcam. Die is bovenop het scherm te bevestigen en de lens kan met een schuifje worden afgedekt.

Display

Het matte full-hd-display heeft een hoge helderheid en is groot genoeg om wat verder weg op je bureau te zetten. Met de schaal op de standaard 100 procent blijft alles goed leesbaar. De onderrand is met zijn 2 cm wat ­breder dan de smalle zij- en bovenrand van 0,8 cm, maar die onderrand wordt niet ­ontsierd door allerlei bedieningsknoppen. Die knoppen zitten geïntegreerd in één navigatiekruis achterop voor alle instellingen. Veel meer dan de regu­liere helderheids­instellingen, sharpness en de eye-saver-stand zijn daar naast het selecteren van de iput (de interne pc of de HDMI-­poort) echter niet mee te regelen. Via het onscreen-display kun je de taal, transparantie en time-out-tijd instellen.

Voet

De voet is makkelijk te monteren. Hiermee is het scherm tussen de 6 en 19 cm in hoogte te verstellen. Kantelen kan ook (van -5 tot 22 graden), maar draaien alleen met voet en al. Het geheel is zonder voet aan een 75mm-VESA-houder te monteren voor nog meer vrije bureauruimte.

Inwendig

De Intel Tiger Lake Core i7-1165G7 van het testmodel is in principe een 10-nanometer mobiele quadprocessor en daarmee energiezuinig. De standaard klokfrequentie van 2,80 GHz kan opgevoerd worden tot maximaal 4,70 GHz. De geïntegreerde Iris Xe Graphics draait op 1,3 GHz en heeft 1 GB aan grafisch geheugen ter beschikking. De cpu is gemonteerd op een MSI MS-AE011-moeder­bord met een UP3 PCH-LP-chipset. Ons testmodel beschikte over 16 GB 1600 MHz DDR4-SO-DIMM-geheugen van Samsung. Een NVMe PCIe 4.0-ssd van WDC met een capaciteit van 512 GB is ingebouwd, maar aan de rechterkant zit een vastgeschroefd ­klepje met daarachter een bay voor een ­extra 2,5-inch SATA-schijf om de totale opslag­capaciteit uit te breiden. Verbinden met een netwerk kan via de Realtek gigabit-ethernetpoort of via Wi-Fi 6 met de Intel AX201-­module.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Benchmarks

De specificaties zijn prima in orde, en de benchmarks bevestigen dat beeld. De Essentials-score van 9744 van PCMark10 is een goede waarde, maar ook de Producti­vity- en de Content-scores van respectie­velijk 6964 en 5109 mogen gezien worden. Je kunt er dus meer mee dan alleen kantoorwerk. De multicore-score van Cinebench R23 van 4875 is daar mee in overeenstemming en de singlecore-score van 1476 is ook conform verwachting. De cpu draait idle op zo’n 1300 MHz, maar met de standaard­instellingen van de stresstest Prime95 wordt dat al snel de nominale waarde van 2800 MHz. De koeling begint dan wel hoorbaar maar niet onwerkbaar te draaien. Bij nog meer kloksnelheid wordt de koeling aardig hoorbaar.

De performancescores geven al aan wat de doelgroep is van de MSI: de wat meer eisende thuiswerker, die gesteld is op een opgeruimd bureau en hardware wil om de ­komende jaren mee vooruit te kunnen.

Pluspunten

  • + uitrusting
  • + prestaties
  • + opgeruimd bureau
MSI AM271P 11M all in one pc
fabrikantmsi.com
processorIntel Core i7-1165G7
geheugen16 GB DDR4-SO-DIMM, 64 GB max
display27”-IPS, mat, 1920  × 1080
aansluitingen4 × USB 3.2, 3 × USB 2.0, HDMI-in/out, 3,5mm-audio
meegeleverd120W-voeding, full-hd-webcam, standaard
amazon.nl€ 1.295

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Optimale pc bouwen – onderdelen kiezen

We geven tips voor het kiezen van de juiste onderdelen voor een optimale pc bouwen. Van een processor met genoeg cores tot de grafische kaart, ssd en ...

De optimale pc 2021

Hij is er weer: de optimale pc 2021. Voor onze nieuwe bouwvoorstellen hebben we een allround-pc op basis van een AMD Ryzen cpu samengesteld, met optie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er