Als je wilt opstijgen, moet je eerst voldoende ruimte op je ssd vrijmaken – we raden niet aan om Flight Simulator op een harde schijf te installeren. Tijdens het installeren moet er minstens 150 tot 200 GB vrij zijn en uiteindelijk neemt Flight Simulator ongeveer 100 GB in beslag.
Voor beginners is de vliegschool in Flight Simulator verplichte kost. Daar leer je via acht missies hoe je met een Cessna 152 moet vliegen. Daarin wordt alles doorgenomen, van de basisbesturing van het vliegtuig, de cockpitbediening tot het opstijgen, landen en navigeren.
De relatief complexe bediening via de muis en het toetsenbord maak je je verrassend snel eigen en eenmaal onder de knie, kun je er complexe vliegmanoeuvres mee uitvoeren. Met speciale hardware zoals een stuurknuppel gaat het allemaal nog preciezer en wordt het nog immersiever.
Desondanks is Flight Simulator ook met de muis en het toetsenbord erg leuk en makkelijk te bedienen. Vooral het (optioneel) klikken en slepen van de vele kleine schakelaars en hendels in de cockpit met de muis is leuk en geeft je echt het gevoel dat je daadwerkelijk een complexe vliegmachine bestuurt.
Als je daar geen zin in hebt, kun je de computer zo’n beetje alles laten bedienen en van Flight Simulator een prachtige screensaver maken.
De regendruppels bewegen zich realistisch over de ruit van je cockpit.
Het geheel zal zeker nog meeslepender zijn als je Flight Simulator in plaats van op een monitor op een virtual-reality headset speelt – binnenkort zal ondersteuning daarvoor worden toegevoegd. Flight Simulator zal echter niet vanaf het begin met alle VR-headsets werken, voorlopig is alleen ondersteuning aangekondigd voor Windows MR-headsets zoals de HP Reverb G2, die in Europa nog niet beschikbaar is.
Met 4320 × 2160 pixels biedt die headset een bijzonder hoge resolutie. Ondersteuning voor headsets van Oculus, HTC en Valve moet later volgen.