Huawei MateView review – 28,2 inch monitor biedt meer dan apart formaat

Redactie
0

De MateView van Huawei is een monitor die niet alleen qua formaat afwijkt van andere monitoren. In deze korte Huawei MateView review kijken we naar de draadloze verbindingsmogelijkheid en hoe het scherm verder bevalt.

Naast de Mateview GT-serie, die met hoge refreshrates op gamers is gericht, zijn er de ‘gewone’ MateView-schermen. Hoewel die niet helemaal gewoon zijn, zoals je kunt lezen in deze korte test van het 28,2-inch model.

Huawei MateView – beeldkwaliteit

Het 28,2-inch scherm van Huawei toont rijke kleuren en een haarscherp 4K-­beeld.  De MateView heeft een ips-panel met een 3:2-beeldverhouding en geeft bijna de hele DCI-P3 kleurruimte weer.

De 3:2-beeldverhouding is vooral handig voor kantoorwerkzaamheden, internetten, en andere bezigheden. Je kunt bijvoorbeeld nog meer van een webpagina of document zien (in de hoogte) dan met een 16:10 verhouding. Voor gamen heeft Huawei de MateView GT-serie.

De schermverlichting is slecht, de helderheid daalt sterk naar de zijkanten toe. En de achtergrondverlichting schijnt op verschillende plekken door een spleet in de behuizing.

Huawei MateView review 28,2 inch monitor draadloos

MateView – aansluitingen

HDMI, mini-DisplayPort en USB-C voor de externe voeding zitten aan de achterkant van de standaard. Twee USB-A-poorten en de USB-C-poort voor beeld, usb-signalen en 65 W Power Delivery zitten rechts.

Het menu bedien je met een aanraak­gevoelige balk. Dat werkt verrassend goed.

Draadloze verbinding – beperkt bruikbaar

Het display kan ook draadloos signalen ontvangen (WiDi). Als je met een Huawei-smartphone (vanaf de P30) op het draadloze symbool in de voet tikt als wifi, Bluetooth en NFC aanstaan, kun je een desktopmodus acti­veren.

Dat werkte matig: een YouTube-video doorsturen ging goed, maar scrollen werkte niet soepel en de draadloze verbinding kwam bij de eerste poging zelden tot stand.


Ontvang gratis informatie en tips over monitoren en meer, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Conclusie

De MateView met 28,2-inch scherm en 4K-resolutie is een interessante monitor, die op sommige punten wat steken laat vallen.

Het meest vervelende is de slechte verlichting. Desondanks heeft de MateView veel te bieden: scherp beeld met veel pixels, rijke kleuren, moderne inputs en een formaat dat handig is voor als je veel met tekst werkt.

Huawei MateView plus- en minpunten

+ 3:2-beeldverhouding
+ mooi design met dunne randen
zeer ongelijkmatige verlichting

Huawei MateView 28,2 – specificaties

FabrikantHuawei, huawei.com
Diagonaal / resolutie28,2” / 3840 × 2560
Panel / beeldverhoudingips (mat) / 3:2
Aansluitingen / wirelessHDMI 2.0, mini-DP 1.2, USB-C (DP 1.2 en USB-PD 65 W), 2 × USB 2.0, 3,5mm-jack, speakers / NFC, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Shoplink en prijsHuawei MateView 28,2, circa 700 euro

 

Lees uitgebreide reviews van monitoren en andere hardware in c't magazine 10/2023

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Lees ook

Eufy SoloCam S220 review: beveiligingscamera met een zonnepaneeltje

In deze review bespreken we de Eufy SoloCam S220, een volledig draadloze beveiligingscamera die zijn stroom krijgt van een accu en opgeladen kan worde...

Synology BeeDrive review: nieuwe standaard voor gegevensbeveiliging?

In deze review kijken we naar de BeeDrive van NAS-fabrikant Synology. De BeeDrive van Synology is eigenlijk gewoon een USB-SSD die een back-upsysteem ...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er