Cooler Master gaming-headset MH752 – review

Redactie
0

De Cooler Master gaming-headset MH752 biedt een degelijke audio-kwaliteit en comfort voor een verrassend lage prijs.


Cooler Master gaming-headset


Van Cooler Master hebben we vaker producten bekeken, maar dat zijn meestal toetsenborden, pc-behuizingen of koelingssystemen.

In deze semi-luxe doos zitten naast de koptelefoon een opbergzak van zachte stof, een afneembare flexibele microfoon en een 3,5mm mini-jack kabel. Deze versie heeft in tegenstelling tot de iets goedkopere MH751 als extra een USB-­DAC-controller. Daarin zit de bediening van het volume van de headset en de microfoon en de knop voor 7.1 virtual-surround.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Gaming-headset met 7.1 surround

De weergave van het surroundgeluid tijdens het gamen is prettig en de ruimte­lijke weergave komt goed door. Er zitten echter wel enkele beperkingen aan. Zo blijft de basweergave op afstand en vlak. In de beide uitersten van de lage en hoge frequenties mist deze headset een duidelijk gedefinieerd geluid.

De balans is in de links-rechts verdeling enigszins uit evenwicht, maar over het geheel is het geluid prettig en ­helder. Met een beetje aanpassen van het geluid met een equalizer is het goed genoeg – zeker voor de prijs (let op de grote prijsverschillen bij de verschillende winkels).

Het enige storende element kan komen van de draad die bij bewegingen langs je kleding extra ruis veroorzaakt. De pasvorm is prima, met goede en comfortabele oorschelpen en een prettig neutraal (zwart) uiterlijk. De usb-connectie werd direct herkend door de computer en vereiste geen ­extra aanpassingen.

Pluspunten

+ goede prijs-kwaliteitverhouding
+ helder geluid, ook bij 7.1-surround

Minpunten

– teveel nadruk op middengebied

Cooler Master gaming-headset MH752

coolermaster.com
driver40mm
impedantie26 Ω
kabel1,5 m met 3,5mm-jack
materiaalPU-leer en schuim
microfoonafneembaar & flexibel
extraUSB-DAC
bekijk het product€ 94

Deel dit artikel

Lees ook

Asus ROG Delta S gamingheadset

De ROG Delta S is het topmodel in de Delta lijn van gaming headsets en gemaakt voor games, maar je kunt ook naar muziek luisteren of ermee videobellen...

Test beste grafische kaart voor gaming – review van 9 topmodellen

Wat is de beste grafische kaart voor gaming voor je pc? Wil je vloeiend gamen in 4K en met raytracing, dan heb je een van deze topmodellen nodig.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er