Cooler Master SK622 compact mechanisch toetsenbord met RGB

Alieke van Sommeren
0

lezers-awards-2021-brons

Cooler Master biedt met de SK622 een compact mechanisch keyboard met low profile toetsen, RGB-verlichting en naar keuze draadloos via bluetooth of bedraad via USB-C te gebruiken. Je neemt hem makkelijk mee en hij neemt bijzonder weinig ruimte in op je werkplek.

Het uitpakken van de Cooler Master SK622 levert een ukkie van een toetsenbord op. Het toetsenbord heeft namelijk een 60%- formaat, waarbij vooral de zeer korte Shift aan de rechterkant opvalt en gewenning nodig heeft . Vrijwel direct naast de toetsen houdt de behuizing al op. De F-toetsenrij ontbreekt bijvoorbeeld ook, maar is beschikbaar via de functietoetsen. Je krijgt er een keycap-puller en USB-C naar type A-kabel bijgeleverd, plus een opbergzakje.

Cooler Master SK622

Vergeleken met de SK621, die commentaar kreeg vanwege de zeer platte toetsen, hebben de keycaps van de SK622 een fijne naar achteren aflopende vorm waar je vingers relaxed op liggen tijdens het tikken. De SK622 ziet er netjes afgewerkt uit.

Als je wilt kun je nog twee poten onderop uitklappen. Links op de behuizing zit de schakelaar om naar de draadloze modus om te schakelen. Je kunt tot drie bluetoothapparaten koppelen, waar je met een druk op een sneltoetscombinatie makkelijk tussen wisselt.

Cooler Master software

Het toetsenbord is compatibel met vrijwel elk modern OS en apparaat. Voor het instellen van de verlichting is software geen verplichting: op het toetsenbord zelf is via toetsencombinaties de RGB-verlichting naar eigen smaak in te stellen, of een setje macro’s te programmeren. Voor het wisselen tussen macOS en Windows is ook een sneltoets vastgelegd. De MasterPlus+- software van Cooler Master is alleen beschikbaar voor Windows. Een led op de Capslock-toets geeft aan wanneer het toetsenbord volgeladen is en in de bluetooth-modus is gezet.

We konden nergens een accuduur vinden, maar een aantal dagen fulltime typen met de verlichting op matig hield hij in ieder geval vol.

De low-profile red switches van het Cooler Master testexemplaar hadden een lichte aanslag met een prettig (geen luid) geluid. En we hoorden geen hinderlijke metalen pling binnenin de behuizing bij het fanatiek doortikken.

Compact formaat

Door zijn formaat is het toetsenbord geschikt om overal mee naartoe te nemen. De maten zijn ook handig voor mensen die de voorkeur geven aan een compacter formaat vanwege de ergonomie bij het gamen. Je muis hoeft niet ver naar rechts (of links) te liggen, wat meer ontspannen werkt voor je arm en schouder.

Maar dit compacte toetsenbord is ook handig als je niet zoveel werkruimte beschikbaar hebt, maar wel houdt van mechanische switches. Het toetsenbord is te krijgen in twee kleurstellingen: spacegray en silverwhite.

Pluspunten

+ mooi afgewerkt
+ software geen verplichting
+ bedraad en draadloos te gebruiken

Minpunten

– geen

 

Cooler Master SK622
microcontrollerCooler Master
switch-opties32-bit ARM Cortex M0
acculow profile red (getest), blue of brown
beheer4000 mAh
afmetingen, gewicht29,3 × 10,3 × 3,0 cm, 446 gr
bedraad / draadloosUSB-C (N-key rollover), Bluetooth 4.0 (6-key rollover)
prijs145

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

 

Meer reviews lees je in c't 07/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

SwitchBot S10 review: robotstofzuiger met een zelfreinigingssysteem

De SwitchBot Floor Cleaning Robot S10 die we in deze review bekijken is een veelzijdige robotstofzuiger die stofzuigt, dweilt én bovendien ook zichzel...

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er