Cooler Master mini-ITX behuizing pc – review

Noud van Kruysbergen
0

lezers-awards-2021-zilver

Je kunt er snel en flexibel een pc mee opbouwen, waarbij ook waterkoeling mogelijk is, de Cooler Master NR200P mini-ITX-behuizing. Zelfs een doorzichtige zijkant wordt meegeleverd om het resultaat te kunnen blijven bewonderen. Een pc hoeft dus niet per se saai te zijn, de NR200P mini-ITX-behuizing is er in een aantal frisse kleuren.


Cooler Master behuizing pc


Cooler Master behuizing pc in uitbundige kleuren

Caribbean Blue, Flamingo Pink, Sunset Orange en Nightshade Purple

Soms komt het voor dat je bij het uitpakken van een product al goede zin krijgt. Dat is ­zeker zo bij de stalen Cooler Master NR200P mini-ITX-behuizing met de toevoeging Color. Het testexemplaar was Caribbean Blue, en daarnaast zijn er de versies Flamingo Pink, Sunset Orange en Nightshade Purple.

360º bereikbaar

Het verwijderen van de panelen is een peulenschilletje, daar is geen gereedschap voor nodig. De geperforeerde zijpanelen met een magnetisch bevestigd wit stoffilter klik je aan de bovenkant los en trek je dan omhoog. Dat geldt ook voor de boven- en voorkant. Zelfs de bodem kun je losmaken, maar die zit wel met een schroefje gezekerd.

Bovenop zitten aan de voorzijde de power- en resetknop, twee USB 3.3 Gen 1 (3.0)-poorten en de 3,5mm-audiouitgang.

De voeding in SFX(-L)-formaat komt in een kooi te hangen die je op meerdere manieren in de behuizing kunt ophangen, afhankelijk van het formaat van het moederbord – dat mag 24,4 bij 22,6 cm groot zijn.

Uitbreiden met insteekkaarten beperkt

Gezien de grootte van de behuizing en de mogelijkheden van mini-ITX-mainboards is het uitbreiden met insteekkaarten beperkt. Toch zijn er drie liggende slots met daarnaast nog eens twee staande. Voor die laatste wordt een riserkabel meegeleverd om een PCIe-kaart verticaal te kunnen plaatsen. Daardoor is een grafische kaart van 33 cm lengte in te bouwen van 6 cm hoog.

Twee 12cm-ventilatoren worden meegeleverd, en je kunt zelf bepalen op welke van de zeven mogelijke plekken je die monteert. Ook is het mogelijk waterkoeling in te bouwen met een radiator met een lengte van 28 cm. Bevestigingsgaten zijn al aangebracht.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Drie 2,5-inch ­schijven

Je kunt in totaal drie 2,5-inch ­schijven kwijt: twee aan de voorkant en een op de voedingskooi. Het is ook mogelijk twee schijven van 3,5 inch in te bouwen. Bevestigingsmateriaal wordt in ruime mate meegeleverd. Je kunt de bedrading netjes wegwerken – hier en daar zit al wat klittenband en tiewraps worden eveneens meegeleverd.

Extra: hardglazen zijpaneel

Ben je tevreden over het eindresultaat, maar vind je het jammer dat de kast weer dicht moet? Cooler Master levert een hardglazen zijpaneel mee dat je kunt gebruiken in plaats van het gekleurde paneel. Dat kost je dan wel een luchtdoorlaat, dus daar moet je van tevoren bij het indelen wel even rekening mee houden.

Conclusie Cooler Master mini-ITX behuizingNR200P

De NR200P Color van Cooler Master is een flexibele mini-ITX-behuizing. Je zet er snel een pc mee in elkaar die ook nog eens gezien mag worden. Overigens is er ook een versie zonder de toevoeging Color, en die is er dan in zwart of wit – scheelt een tientje.


Pluspunten

+ geinig uiterlijk
+ flexibele opbouwmogelijkheden
+ glazen zijpaneel meegeleverd

Cooler Master mini-ITX behuizingNR200P

coolermaster.com
moederbordmini-ITX mini-DTX, max 24,4 × 22,6 cm
voedingSFX, SFX-L
afmetingen37,6 × 18,5 × 29,2 cm
meegeleverd2 × 12-cm SickleFlow-ventilator, riserkabel, bevestigingsschroeven, glazen zijpaneel
bekijk het product€ 100

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Akasa Maxwell Pro – Aluminium mini-ITX case

Met de Maxwell Pro kun je een relatief krachtige, ventilatorloze computer bouwen met een standaard mini-ITX-moederbord. De Maxwell Pro is echter, net...

Radeon RX 5600 XT review – normaal formaat versus mini-ITX

AMD’s Radeon RX 5600 XT belooft veel spelplezier in full-hd- en WQHD-resolutie. We testen een kaart op normaal formaat en een die ook in een mini-ITX ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er