Is de Windows 12 release date per ongeluk verklapt door Intel?

Elwin Hodžić
1

Microsoft overweegt om zijn besturingssystemen weer met kortere releasecycli uit te brengen, wat zou kunnen betekenen dat de release date van Windows 12 al ergens in 2024 ligt.

Is de Windows 12 release date per ongeluk verklapt door Intel?


Altijd op de hoogte blijven omtrent nieuwe Windows releases en updates?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Aanwijzingen voor Windows 12

Microsoft is schijnbaar momenteel bezig met de ontwikkeling van Windows 12 en zal naar verwachting het nieuwe besturingssysteem in 2024 introduceren. Tijdens een analistenconferentie sprak Intels CFO, David Zinsner, positief over een “vernieuwing van Windows,” waarbij hij aangaf dat 2024 een veelbelovend jaar zou kunnen zijn voor de cpu’s van Intel vanwege een nieuwe release van Windows.

Details van het uitlekken van Windows 12 release date

In februari 2023 verscheen het eerste lek hierover via Twitter/X door een bekende hardware leaker genaamd @leaf_hobby, die erom bekend staat de volledige specificaties van Intels Xeon-chips te onthullen vóór de lancering. Destijds publiceerde hij details over Intels Meteor Lake-cpu’s, die naar verluidt ondersteuning bieden voor Windows 12.AI-functionaliteiten in Windows 12

Yusuf Mehdi, hoofd consumentenmarketing bij Microsoft, heeft aangekondigd dat Microsoft overweegt om nog meer AI-functionaliteiten te integreren in Windows. Dit zou kunnen leiden tot een grotere integratie van AI in toekomstige Windows-versies, naast de recent uitgebrachte Windows 11 Copilot-update.

De toekomst van Windows

Normaal gesproken brengt Microsoft nieuwe besturingssystemen uit in de herfst van elk jaar, met uitzondering van Windows 10, dat werd uitgebracht in juli 2015, Het huidige Windows 11 verscheen in oktober 2021.

Als Windows 12 inderdaad in 2024 wordt gelanceerd, hoeven pc-gebruikers zich geen zorgen te maken, omdat Windows 10 nog beveiligingsupdates blijft ontvangen tot oktober 2025, en de einddatum voor Windows 11 nog niet bekend is.


Op de hoogte blijven omtrent de release van Windows 12?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Meer over

windows

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Westly Montroos
Lezer
Westly Montroos

er wordt intel genoemd maar geen amd genoemd. waarom doen ze dit eigenlijk? ik ben benieuwd.