Windows 11 Moment 5 update is er en dit is wat je ervan kunt verwachten

Elwin Hodžić
0

Microsoft heeft de preview van de nieuwe update voor Windows 11 uitgebracht, die beter bekendstaat als de “Moment 5”-update. Deze update brengt niet alleen uitbreidingen van de AI Copilot met zich mee, maar ook andere nuttige functies voor het Windows besturingssysteem.

Windows 11 Moment 5 update is er en dit is wat je ervan kunt verwachten


Gratis het laatste nieuws ontvangen over Windows?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Verbeteringen aan Microsoft Copilot

Volgens een blogpost van Microsoft ligt de focus van de update op verbeteringen en een meer geïntegreerde ervaring met Microsoft Copilot. Naast het kunnen gebruiken van de nieuwe Copilot-toets op nieuwe laptops en toetsenborden en een mooier pictogram op de taakbalk, kunnen gebruikers nu het Copilot-gebied vastpinnen, losmaken en van grootte veranderen. De vraag is echter of deze functie ook gelijk beschikbaar zal zijn in Nederland en/of België. Bovendien worden nieuwe opties en plug-ins toegevoegd voor diensten zoals OpenTable, Shopify en Kayak.

Nieuwe mogelijkheden en uitbreidingen

De “Moment 5” update van Windows 11 voert geleidelijk nieuwe functies in voor Copilot. Deze functies omvatten onder andere de energiebesparingsmodus, live ondertitels, schermvergroting en de weergave van apparaatinformatie. Daarnaast zijn er functie-uitbreidingen, zoals AI-ondersteuning bij fotobewerking en de automatische creatie van ondertitels in de videobewerker Clipchamp.

Verbeterde ondersteuning voor Android-smartphones

Ook verbeteert de “Moment 5” update van Windows 11 de ondersteuning voor smartphones die op Android draaien, zodat gebruikers recent genomen foto’s direct op hun Windows-pc kunnen bekijken. Binnenkort wordt het ook mogelijk om je smartphone als webcam te gebruiken op jouw Windows-pc, waardoor de hoogwaardige camera’s van smartphones een boeiende toevoeging vormen.


Gratis het laatste nieuws ontvangen over Windows?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Zakelijke ontwikkelingen met Windows 11 Moment 5 update

Voor zakelijke klanten met Enterprise-licenties biedt Microsoft boeiende ontwikkelingen met de Moment 5-update van Windows 11. Het updatebeheer integreert Windows Update for Business met Autopatch, waardoor organisaties updates kunnen beheren terwijl ze maximale controle behouden. Helaas is dit wel een betaalde add-on-functie waarvoor alleen een gratis proefversie beschikbaar is.

Overige aanpassingen en verbeteringen

Naast de eerder genoemde hoogtepunten bevat de update ook correcties en aanpassingen. Zo wordt in de Microsoft Knowledgebase nu vermeld dat de term “Telefoonkoppeling ” is vervangen door “Mobiele apparaten” op Windows 11.

Bovendien biedt de update ondersteuning voor USB-4- of Thunderbolt-apparaten en chipsets met een snelheid van 80 Gbit/s.

Daarnaast zijn er oplossingen geïmplementeerd voor eerdere problemen, zoals het niet behouden van spellen op de secundaire schijf en het onvermogen om tussen mobiele verbinding en wifi te schakelen.

Toekomstige updates en plannen

Microsoft heeft onthuld dat ze later dit jaar naast Moment 5 ook een update genaamd Windows 11 24H2 zullen uitbrengen, in plaats van een nieuwe Windows (12). Daarnaast is de fabrikant van plan om Windows 11 22H2 langer te voorzien van functionele updates.


Gratis het laatste nieuws ontvangen over Windows?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Windows 11 overzicht: installatie, versies, problemen en meer

Windows 11 is de opvolger van Microsofts Windows 10 besturingssysteem. Je vindt hier alle informatie en antwoorden over deze Windows-versie.

Windows back-up maken: zo bewaar je je bestanden veilig op Windows 11

In dit artikel laten we zien hoe je bij Windows 11 jouw bestanden kunt back-uppen of een herstelpunt kunt aanmaken. De Windows backup stelt je vervolg...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er