Nieuw ontwerp voor Windows 11 toetsenborden mét AI-toets aangekondigd

Elwin Hodžić
0

Nieuwe toetsenborden voor Windows 11-pc’s zouden moeten worden uitgerust met een extra toets waarmee de AI-assistent Copilot kan worden geactiveerd. Microsoft heeft aangekondigd dat de eerste fabrikanten al betrokken zijn bij dit initiatief.

Nieuw ontwerp voor Windows 11 toetsenborden mét AI-toets aangekondigd


Gratis het laatste nieuws ontvangen over Windows 11 & AI?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Copilot-toets als Windows 11-functie

Volgens Microsoft moet de toekomstige indeling van pc-toetsenborden, naast de Windows-toets, ook een extra specifieke Copilot-toets omvatten. Met deze toets kunnen gebruikers direct de gelijknamige AI-assistent van Microsoft oproepen.

Microsoft meldt het volgende in hun blogpost over de nieuwe Windows 11 toetsenborden met AI-toets: ‘We zijn ervan overtuigd dat [de Copilot-toets] mensen in staat zal stellen gemakkelijker deel te nemen aan de AI-transformatie.’ De introductie van de nieuwe toets markeert de eerste significante verandering aan de indeling van pc-toetsenborden in bijna 30 jaar. De toets bevindt zich onderaan de rij naast de rechter Alt-toets, althans zo lijkt het in de video van Microsoft hieronder.

Aankondiging geen toeval

De aankondiging is niet toevallig getimed: op 9 januari begint de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, waar tal van productaankondigingen worden verwacht, waaronder nieuwe computers. Volgens Microsoft hebben diverse pc-fabrikanten al bekendgemaakt dat nieuwe Windows 11-pc’s zullen worden uitgerust met de Copilot-toets. De eerste apparaten zullen waarschijnlijk op de beurs te zien zijn en zouden vanaf eind februari beschikbaar moeten zijn in de winkels. Ook de apparaten van de Surface-serie zouden in de volgende generatie van de AI-toets worden voorzien.

2024 als het jaar van de AI-pc

Volgens Microsoft zal ‘2024 het jaar van de AI-pc’ zijn. ‘In het nieuwe jaar zullen we een significante verschuiving zien naar een toekomst van meer persoonlijke en intelligente computers, waarin AI naadloos wordt geïntegreerd in Windows – van het systeem tot de chip en de hardware.’


Gratis het laatste nieuws ontvangen over Windows 11 & AI?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er