Zint review: offline 145 verschillende QR- en barcodes genereren

Daniel Dupré
0

Inhoudsopgave

  In deze review bekijken we de opensourcetool Zint, waarmee je offline 145 verschillende QR- en barcodes kunt genereren. Dit kan handig via een GUI of de opdrachtregel.

  Offline codes maken met Zint

  Met Zint maak je offline codes zonder dat je informatie op het internet terechtkomt. Je kunt de software gebruiken via een grafische interface of de opdrachtregel op Windows, macOS en Linux. Windows Defender herkent de software niet, maar je kunt het veilig uitvoeren. Omdat Zint geen inkomsten genereert, wil het bedrijf Microsoft geen 664 dollar per jaar betalen voor een digitale handtekening.

  Werken met de grafische interface

  In de interface selecteer je de gewenste code onder ‘Symbology’. Voer de gewenste inhoud in bij ‘Data to encode’ en de code wordt direct boven in het venster aangemaakt. Voor URLs moet je de regel laten beginnen met ‘https://’. Verdere instellingen vind je in de tabbladen bij ‘Symbology’.

  Codes maken via de opdrachtregel

  Onder Linux en macOS is de opdrachtregel de snelste manier om codes te maken. Afhankelijk van het beoogde gebruik kun je de commando’s ook in scripts gebruiken om automatisch codes te genereren. Zo genereert het commando zint -b 58 -o code.svg -d “Hallo c’t-lezers” een QR code. Het getal achter -b geeft het type code aan, -o de naam van het bestand en -d de te coderen inhoud.

  Conclusie Zint review

  Al met al biedt Zint een veilige en flexibele manier om offline codes te genereren via zowel een grafische interface als de opdrachtregel op verschillende besturingssystemen. Je kunt gebruik maken van de uitgebreide documentatie en aanpasbare instellingen, wat Zint tot een handige tool maakt voor diverse toepassingen.

  Je vindt gedetailleerde documentatie en een tabel met alle codes via deze link.

  Zint review: plus- en minpunten

  +Offline gebruik
  +Tekst en links mogelijk
  Logo integratie niet mogelijk

  Zint specificaties

  FabrikantZint
  Systeemeisen

  Linux, macOS, Windows

  Bijbehorende softlink2405024

  Meer van zulke software reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Daniel Dupré
  Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er