Warpinator; filetransfer voor Linux computers en Android

Redactie
0

Met Warpinator kun je eenvoudig de filetransfer tussen Linux computers in je lokale netwerk en op Android apparaten beheren zonder lastige configuratie.

Tot nu toe was Warpinator alleen beschikbaar voor Linux Mint 20, maar het is inmiddels ook beschikbaar als flatpak voor ­andere Linux-distributies en ook voor Android. Met Warpinator zet je zowel afzonderlijke en meerdere bestanden als complete mappen over van pc A naar B.


Warpinator linux android filetransfer


Om dat voor elkaar te krijgen, start je de tool op elk van de computers die betrokken moeten zijn bij de overdracht. Na enkele ogenblikken verschijnen de gedetecteerde computers in het programmavenster.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Als eerste kies je de gewenste bestemming uit de lijst. Vervolgens selecteer je de te verzenden bestanden via een knop of parkeer je ze via drag&drop in het programma­venster. Op de andere pc bevestig je de overdracht en na een succesvolle overdracht vind je de bestanden in de home-directory in de map Warpinator of onder Android in de downloadmap.

Tussen de Android-app en versie 1.08 op Mint hield de verbinding het voor gezien, maar nieuwere versies werken wel netjes ­samen. Warpinator verstuurt de gegevens versleuteld (gRPC met TLS) en benut een giga­bitverbinding volledig.

Plus- en minpunten:

+ snel bestanden overzetten
+ makkelijk in gebruik
+ voor Linux en Android

systeemeisen Linux Mint 20, Arch Linux of Linux met Flatpak, Android
github.com gratis

Voor meer reviews c't 05/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Linux Mint uitproberen als alternatief voor Windows

Linux Mint is een gratis en beginnersvriendelijke Linux-variant die de overstap van Windows makkelijk maakt. We laten je zien hoe je het Linux-systeem...

Instellingen en bestanden overzetten van Windows naar Linux Mint

Bij instellingen en bestanden overzetten naar Linux vanaf Windows moet je weten wat je precies waar naartoe moet kopiëren. We laten zien hoe je je geg...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er