Versleutelde rugged externe ssd: iStorage diskAshur M2

Alieke van Sommeren
0

iStorage houdt het simpel bij het versleutelen en ontsleutelen van mobiele sto­rage: een pincode. Dit principe geldt ook voor de diskAshur M2 externe ssd.

De diskAshur M2 is een hardwarematig versleutelde ssd die bestand is tegen vocht, stof en lompigheid. De externe ssd met versleuteling is verkrijgbaar met 120, 240, 500 GB, 1 TB en 2 TB aan opslag, met prijzen vanaf 155 euro.

Bij het uitpakken vind je naast de externe ssd en handleiding een metalen sleeve waar je de ssd in schuift als je hem weglegt. Daarnaast is er ook een handige opbergcase meegeleverd met een vakje om de micro-usb B naar USB-C of micro-usb B naar USB-A kabel in te stoppen. Het is wel jammer dat er voor micro-usb is gekozen, want het is een type waar je niet een stapel kabels van in de la hebt liggen.

versleutelde rugged externe ssd iStorage diskAshur M2

De ssd zou tot 370 MB/s moeten halen volgens de fabrikant. Getest met de benchmark Atto schreef de ssd data weg met een ruime 290 MB/s en kon er met ruim 330 MB/s worden gelezen.

De ssd werkt samen met alle besturingssystemen en is bootable. Verder heeft de externe ssd bescherming tegen brute force-aanvallen, een selfdestruct-optie (datawipe) plus een autolock zodra je hem loskoppelt van je pc of na een bepaalde periode die je zelf kunt instellen.

De M2 is degelijk en veilig (en je data wordt versleuteld) en supersimpel te ontgrendelen. Nadeel is wel de forse prijs, plus de niet zo ingeburgerde aansluiting op de ssd-behuizing.

iStorage diskAshur M2
processorCommon Criteria EAL4+ ready
encryptieAES-XTS 256-bit
afmetingen, gewicht45 × 12 × 11 mm, 65 gr, 86 gr (met sleeve)
meegeleverdmetalen sleeve, opbergcase, micro-usb B naar C- en A -kabel, handleiding
prijsvanaf € 155

Meer reviews van hard- en software lezen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

iStorage datAshur Pro usb-stick met hardware-encryptie

De datAshur Pro is een robuuste usbstick met hardware-encryptie. Net als andere producten van de fabrikant (un) lock je hem via een keypad.

BitLocker en ssd’s met ingebouwde encryptie

BitLocker kun je ook gebruiken met hardwareversleuteling op een ssd die aan de eDrive-standaard voldoet. We laten zien waar je rekening mee moet houde...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er