Een externe ssd met usb-aansluiting komt goed van pas. Om enkele video’s of Office-bestanden mee te nemen, is een usb-stick wel genoeg. Maar als je flink wat bestanden wilt meenemen, is een stick te traag en te duur. We hebben verschillende externe ssd’s getest.
Met USB 3.0 schrijf je de data in theorie met een snelheid van 480 MB/s naar een schijf. USB 3.1 Gen2 met Superspeed+ haalt zelfs het dubbele daarvan. Het back-uppen van belangrijke Office-bestanden of het kopiëren van een videobestand voor een avondje filmkijken zou daarmee eigenlijk best snel moeten gaan. De meeste usb-sticks halen echter nog geen 100 MB/s. Dan is een externe ssd een betere oplossing.
Voor deze test hebben we zes modellen externe ssd eens goed onder de loep genomen: de Adata SD600Q, de iStorage diskAshur2 met hardware-encryptie, Kingston HyperX Savage Exo, Seagate Fast SSD, Verbatim Store ’n’ Go Portable SSD en WD My Passport Go. Van alle fabrikanten hebben we een schijf met een capaciteit van rond de 500 GB getest.
Beste Marco
U bent wat het meest belangrijk is vergeten. Namelijk de data veiligheid! dat gaat over of dat je gegevens wel goed gecopieerd worden naar deze gegevens dragers en hoelang (hoeveel jaren) deze goed blijven. Wat belangrijker is dan de snelheid ervan. Dat eerst checken!!!
Ik wijs u daar niet zomaar op. Ik ben onbetrouwbare gegevens overdracht tegengekomen met USB 3.0. EN ik ben ook USB STICKS tegengekomen WAAR JE GEGEVENS NIET LANG goed op bleven (een paar maanden goed).
Hoe kan ik een SSD van 129 TB aan usb3