Usb-microfoon voor verstaanbaarder videobellen: Trust GXT 258 Fyru

Noud van Kruysbergen
0

De GXT 258 Fyru-microfoon zorgt voor een goede verstaanbaarheid, ook als bij video-vergaderen meerdere sprekers achter de microfoon plaatsnemen.

Een externe microfoon zoals de Trust GXT 258 Fyru kan bijvoorbeeld een slechte laptopmicrofoon vervangen. Hij heeft een metalen grill en staat op een stevige driepoot. Je kunt hem rechtop zetten, maar ook wat kantelen. Aan de voorkant zitten draaiknoppen voor microfoongain en het volume van een aangesloten hoofdtelefoon (via de 3,5mm-poort). Die zijn van plastic en voelen wat instabiel. Via indrukken van de gain-knop mute je de microfoon tijdelijk.

De mode-knop bovenop laat je wisselen tussen omnidirectioneel (goed bij meerdere sprekers) en drie andere modi. De leds voor de modus kun je met een knopje onderop van kleur veranderen of uitschaken. Na het bij Windows selecteren van ‘GXT 258 Microphone’ als invoerapparaat werkt de Fyru meteen.

Tust GXT 258 Fyru

We moesten de gain-knop wel helemaal omhoog draaien omdat het geluid bij de videopartners een stuk zachter bleek te zijn dan van onze webcam. De stemmen klonken wel veel beter, meer gebalanceerd en een stuk minder wollig. Deze microfoon is met zijn uitstekende S/R-verhouding voor meer dan videobellen bruikbaar. Denk aan podcasts, vloggen, voice-over, streaming en zelfs muziek opnemen. Maar de gain mag dan wel een tandje meer hebben.

Trust GXT 258 Fyru
microfoontypecondensator
samplerate / frequentiebereik16-bit 48kHz / 30-18.000 Hz
signaalruisverhouding130 dB
meegeleverdtripod-voet, usb-kabel (180 cm), handleiding
prijs€ 130

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de c't nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer hardware-reviews c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Gratis videobellen: een overzicht

Er zijn veel programma's om te videobellen, maar met welke kun je wat doen? We hebben de kenmerken van de gratis aanbiedingen vergeleken.

Videobellen met Whereby, gebruik het gratis en zonder accounts

Videobellen kan met allerlei sites en apps. We bekijken kort de dienst Whereby, waarmee je gratis videobellen kunt. Alleen degene die een meeting orga...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er