Trust TW-200 review – webcam met ‘Privacy Filter’

Noud van Kruysbergen
0

De TW-200 van Trust is een simpele full-hd webcam. In deze Trust TW-200 review kijken we of hij doet wat je gezien zijn prijspeil ook mag verwachten.

De TW-200 webcam van Trust probeert het je zo makkelijk mogelijk te maken. Het aansluiten is niet meer dan het insteken van de USB- 2.0-stekker. Met zijn flexibele voet is hij op iedere monitor te bevestigen, of met de ¼-inch schroefdraad op een tripod.

Trust TW-200 review, afbeelding webcam

De webcam wordt automatisch herkend en is meteen beschikbaar. Ook bij Teams kun je de webcam selecteren via ‘Instellingen / Apparaten’ bij het Camera-­onderdeel als ‘Trust 1080p Full HD Webcam’.

Trust TW-200 in de praktijk

De Trust TW-200 webcam heeft een full-hd-resolutie met 30 fps. Met de wide-angle kijkhoek van 70 graden kun je ook met je hele gezin met oma videobellen. De automatische belichting en witbalans doen hun best het beeld optimaal te houden, maar het resultaat blijft wat bleek. De autofocus doet het verder naar behoren.

Het geluid van de omnidirectionele mono-­microfoon is voor spraak prima, maar ontbeert wat hoge tonen. Dat hij geen ruisonderdrukking heeft is meestal geen probleem – programma’s als Teams hebben die bovendien zelf.

Van het geadverteerde Privacy Filter moet je je niet te veel voorstellen, dat is gewoon een schuifje dat je handmatig voor de lens schuift – maar wel uitermate effectief.

Al met al doet de Trust TW-200 wat je gezien zijn prijspeil ook mag verwachten dat hij doet.


Ontvang gratis informatie en tips over webcams en meer, schrijf je in voor de nieuwsbrief:


Plus- en minpunten

+ makkelijk in gebruik
+ handig lensschuifje
beeld en geluid wat flets

 

Trust TW-200

FabrikantTrust, trust.com/nl
Resolutie1920 × 1080 pixels
AansluitingUSB 2.0
Compatibel metWindows, macOS, Linux, Chrome OS
Uitrusting1,5 m vaste kabel, lensschuifje
Shoplink en prijsTrust TW-200, circa 45 euro

 

Lees over webcams, videobellen en meer in c't magazine 8-9/2022

Deel dit artikel

Lees ook

WD Black SN770 review: nog sneller dankzij PCIe 4.0

Western Digital gebruikt nu PCIe 4.0 voor zijn WD_Black. Daarmee heeft WD de ssd iets sneller gemaakt, wat onze metingen ook bevestigen.

Bewaak je huis tijdens de vakantie met de Foscam SD4

De Foscam SD4 is een robuuste outdoor beveiligingscamera waarmee je in de gaten kunt houden wie er aan de deur komt – ook als je tijdens de vakantie n...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er