Trust TW-200 review – webcam met ‘Privacy Filter’

Noud van Kruysbergen
0

De TW-200 van Trust is een simpele full-hd webcam. In deze Trust TW-200 review kijken we of hij doet wat je gezien zijn prijspeil ook mag verwachten.

De TW-200 webcam van Trust probeert het je zo makkelijk mogelijk te maken. Het aansluiten is niet meer dan het insteken van de USB- 2.0-stekker. Met zijn flexibele voet is hij op iedere monitor te bevestigen, of met de ¼-inch schroefdraad op een tripod.

Trust TW-200 review, afbeelding webcam

De webcam wordt automatisch herkend en is meteen beschikbaar. Ook bij Teams kun je de webcam selecteren via ‘Instellingen / Apparaten’ bij het Camera-­onderdeel als ‘Trust 1080p Full HD Webcam’.

Trust TW-200 in de praktijk

De Trust TW-200 webcam heeft een full-hd-resolutie met 30 fps. Met de wide-angle kijkhoek van 70 graden kun je ook met je hele gezin met oma videobellen. De automatische belichting en witbalans doen hun best het beeld optimaal te houden, maar het resultaat blijft wat bleek. De autofocus doet het verder naar behoren.

Het geluid van de omnidirectionele mono-­microfoon is voor spraak prima, maar ontbeert wat hoge tonen. Dat hij geen ruisonderdrukking heeft is meestal geen probleem – programma’s als Teams hebben die bovendien zelf.

Van het geadverteerde Privacy Filter moet je je niet te veel voorstellen, dat is gewoon een schuifje dat je handmatig voor de lens schuift – maar wel uitermate effectief.

Al met al doet de Trust TW-200 wat je gezien zijn prijspeil ook mag verwachten dat hij doet.


Ontvang gratis informatie en tips over webcams en meer, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Plus- en minpunten

+ makkelijk in gebruik
+ handig lensschuifje
beeld en geluid wat flets

 

Trust TW-200

FabrikantTrust, trust.com/nl
Resolutie1920 × 1080 pixels
AansluitingUSB 2.0
Compatibel metWindows, macOS, Linux, Chrome OS
Uitrusting1,5 m vaste kabel, lensschuifje
Shoplink en prijsTrust TW-200, circa 45 euro

 

Lees over webcams, videobellen en meer in c't magazine 11/2023

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

tado° Slimme Thermostaat review: efficiënt je huis verwarmen

In deze review werpen we een blik op de tado° V3+ slimme thermostaat waarmee je je huis op de meest efficiënte manier kunt verwarmen.  Hij is zowel be...

Eizo ColorEdge CS2400S review: monitor voor de creatievelingen

In deze review werpen we een blik op de XH510G2 van Shuttle. Dit is een veelzijdige barebone die veel flexibiliteit biedt. Dankzij de vele aansluitmog...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er