Trust Taxon webcam

Noud van Kruysbergen
0

Voor videoconferenties vanuit huis wil je een no-nonsense webcam, en dan wel een waarvan het beeld je hele QHD-scherm kan vullen. De Trust Taxon heeft een 3,7-megapixelsensor en kan daarmee je hele QHD-scherm met 2560×1140 pixels vullen.

Je monteert de camera makkelijk bovenop je scherm, maar je kunt hem ook op een tripod schroeven. Verder is het een kwestie van de usb-kabel op je pc aansluiten, dan wordt hij door Windows automatisch herkend en kun je hem met de Camera-app van Windows en in alle videoconferentieprogramma’s meteen selecteren als videobron.

Lens

Als hij actief is, gaat het ledje aan de voorkant branden. Met een fysiek schuifje bovenop kun je een klepje voor de lens schuiven voor meer privacy – al blijft het geluid gewoon doorgegeven worden. Door de kijkhoek van 80 graden ben je altijd in beeld, en die hoek is niet zo groot dat de randen gaan vervormen. 720p en 1080p worden ook ondersteund.

trust taxon webcam

Door de autofocus blijf je ook altijd scherp in beeld. De audiogevoeligheid van de twee ingebouwde microfoons van 56 dB is niet zo hoog, als je de ruisonderdrukking van Teams uitzet hoor je wel wat meer ruis dan met andere camera’s – een aparte ­goede microfoon is voor videoconferenties sowieso aan te raden.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

  • + QHD-resolutie
  • + plug&play
  • ruisniveau
Trust Taxon webcam
sensor2560 × 1140 pixels/30 fps, autofocus
aansluitingUSB 2.0-kabel
afmetingen/gewicht9 × 5 × 6,5 cm/127 gram
bijzonderhedenlensschuifje
trust.nl
amazon.nl€86

 

Voor meer reviews lees c't 05/2024

Meer over

Camera's

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Webcam test voor thuiskantoor: 9 modellen getest

In deze webcam test bekijken we de plus- en minpunten van negen modellen webcam. Die bieden meestal beter beeld dan de camera’s in laptops.

Webcam zonder poespas: Foscam W21

Er zijn sinds de eerste Coronagolf weer meer webcams te koop dan alleen dure versies. De Foscam W21 is een goedkoper alternatief voor privégebruik.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er