Trust Ody II review: een solide desktop-combi voor minder dan 30 euro

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de Ody II draadloze toetsenbord- en muisset van Trust. Deze set bestaat uit een draadloos toetsenbord en een draadloze muis, die beide de toevoeging ‘silent’ hebben. Daarmee zijn ze speciaal bedoeld voor werkplekken waar het wat rustiger moet zijn, zoals een open kantoortuin waar meerdere medewerkers hun artikelen aan het intikken zijn.

  Trust Ody II review

  Installeren

  Aansluiten is een kwestie van de USB-A-dongle in je computer stoppen en muis en toetsenbord met een fysieke knop aanzetten. Meer staat erop het meegeleverde handleidinkje ook niet – die zal in de meeste gevallen overbodig zijn.


  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

   


  Toetsenbord

  Het membraan-toetsenbord heeft volwaardige toetsen, maar weegt slechts 470 gram. Het heeft ook een numeriek deel. Door de fysieke aan-uitknop kan de batterijduur zo lang mogelijk zijn.

  De functietoetsen hebben een dubbele functie voor multimedia en systeem-apps. Standaard staan de functietoetsen ingesteld op de extra functies, maar met de Fn-toets rechts naast de spatiebalk gebruik je de normale functies. Door die Fn-toets en de Tab-toets tegelijk in te drukken draai je die functies permanent om.

  Het toetsenbord typt inderdaad stil, maar desondanks niet overdreven licht: je voelt een prettig duidelijke aanslag.

  Muis

  De optische muis is voor dagelijks gebruik wat aan de kleine kant, maar voldoet voor basishandelingen. Voor grote(re) schermen kun je de bewegingssnelheid met een knop bovenop instellen op 800, 1200 of 1600 dpi.

  De draadloze verbinding is geen bluetooth en werkt alleen voor de Ody II – je kunt hem dus niet via bluetooth aan bijvoorbeeld een iPad koppelen.

  Conclusie Trust Ody II review

  Het Ody II-toetsenbord is een aanrader – zeker gezien de prijs, die voor de set net iets boven de 25 euro uitkomt. De muis is prima geschikt voor elementaire dingen, als je er beeldbewerking of iets vergelijkbaars mee wilt doen is een grotere aan te raden. Dan is voor 20 euro alleen het Ody II-toetsenbord ook een optie.

  Trust Ody II review: plus- en minpunten

  + volwaardige toetsen
  + stille aanslag
  ± muis voldoet

  Trust Ody II specificaties

  fabrikantTrust
  besturingssystemenWindows, macOS, Linux, ChromeOS
  meegeleverdUSB-A-dongle (1.1 / 2.0 / 3.0), 2 × AAA-batterij, 1 × AA-batterij, korte handleiding
  shoplink en prijsAmazon, circa 28 euro

  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

   

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  SwitchBot S10 review: robotstofzuiger met een zelfreinigingssysteem

  De SwitchBot Floor Cleaning Robot S10 die we in deze review bekijken is een veelzijdige robotstofzuiger die stofzuigt, dweilt én bovendien ook zichzel...

  Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

  In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er