Synology DS2419+ NAS: high-end voor thuis of zakelijk?

Noud van Kruysbergen
0

De DS2419+-NAS van Synology is een uitbreiding aan het bovensegment voor thuisgebruikers, maar past meer bij zakelijk gebruik.

De DS-serie NAS-apparaten van Synology is bedoeld voor thuisgebruikers, terwijl de RS-rackserie meer voor het zakelijke segment is. Het nieuwe model DS2419+ hangt daar een beetje tussenin. Je kunt er 12 schijven in kwijt, met een maximum volume van 168 TB.

De maximale grootte van één volume is 108 TB. Met de Synology DX1215 kun je daar nog eens 12 schijven aan toevoegen. Mocht je overstappen van een andere Synology-NAS, dan is het prettig dat de installatiewizard voorstelt de schijven (en daarmee de instellingen) te migreren.

Klein detail: er staan geen indicaties in de vorm van een getal of iets dergelijks naast de bays, dus moet je maar weten dat schijf 1 linksboven zit en schijf 12 rechtsonder.

De hardware is vergelijkbaar met die van de DS1618+, maar met een USB-3.0- en eSATA-poort minder. Het energieverbruik van de DS2419+ is wel een stuk hoger. Twee 12cm-ventilatoren moeten het systeem koel houden.

Voor particuliere gebruikers is dit model overkill, voor zakelijke is de minder robuuste uitstraling met de plastic bays een minpunt. Die zullen eerder een RS-model overwegen – of voor een DS1618+ gaan, voor ongeveer de helft van de prijs.

Synology DS2419+

Zakelijke NAS voor thuisgebruik
FabrikantSynology
Aansluitingen4 × gigabit-netwerk, 2 × USB 3.0, 1 × eSATA
Meegeleverdvoedingskabel, 2 × netwerkkabel, korte handleiding, 2 × sleuteltje, bevestigingsschroefjes
Afmetingen (b × h × d) / gewicht27 × 30 × 34 cm / 9,5 kg
Prijs€ 1590

 

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Meer over

HardwareNAS

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Meer opslagruimte in je NAS: 12 TB-schijf van Seagate

Wie niet afhankelijk wil zijn van clouddiensten kan zijn data centraal opslaan op een NAS. Bij kleinere bedrijven kan een NAS soms prima dienen als fi...

Synology DS1618+ NAS voor professioneel thuisgebruik

De Synology DS1618+ is een NAS voor de veeleisende thuisgebruiker.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er