Synology DS1618+ NAS voor professioneel thuisgebruik

Noud van Kruysbergen
0

Aan de bovenkant van de pluslijn van Synology zitten modellen waar voor de veeleisende thuisgebruiker weinig meer te wensen overblijft.

De 64-bit quadcore Atom C3538, 4 GB DDR4-RAM en vier RJ-45-poorten van de DS1618+ komen overeen met de RS818RP+ die we in de vorige c’t getest hebben. Er kunnen 6 schijven in. Als dat niet genoeg is, heb je altijd nog de uitbreidingsunit DX517 voor 5 extra schijven.

NAS Synology DS1618+ netwerkopslag

Je kunt kiezen of je met Btrfs of Ext4 wilt formatteren, Met Btrfs krijg je de mogelijkheid tot snapshots om bestanden makkelijk te kunnen herstellen.

Er zit een PCIe-uitbreidingssleuf in voor bijvoorbeeld de optionele 10GbEnetwerkadapterkaart. De DS1618+ is natuurlijk prima geschikt als back-upserver, maar je kunt er ook makkelijk op werken met Synology’s eigen Office-plug-in voor het werken in de cloud met Word, Excel en PowerPoint. Je hebt dan het voordeel van een eigen privécloud en bent dus niet afhankelijk van andere aanbieders.

Voor tests, koopadvies en installatietips, lees het grote NAS-nummer, c't mei/2018

De zeer uitgebreide mogelijkheden van het besturingssysteem DSM en de beschikbare plug-ins komen op deze NAS helemaal tot hun recht. Of het nu gaat om virtualisatie, videotranscodering, Docker, mediaserver of het eenvoudigweg opslaan van heel veel en grote bestanden, met de DS1618+ blijft er voor de veeleisende thuisgebruiker weinig meer te wensen over.

 

Synology DS1618+

NAS voor professioneel thuisgebruik
FabrikantSynology
Aansluitingen4 × Gigabit-netwerk, 3 × USB 3.0, 2 × eSATA
Meegeleverdvoedingskabel, 2 × netwerkkabel, korte handleiding
Afmetingen (b × h × d) / gewicht28,2 × 16,6 × 24,3 cm / 5,1 kg
Shoplink & prijsSynology DS1618+, € 860

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Meer opslagruimte in je NAS: 12 TB-schijf van Seagate

Wie niet afhankelijk wil zijn van clouddiensten kan zijn data centraal opslaan op een NAS. Bij kleinere bedrijven kan een NAS soms prima dienen als fi...

Snelle harde schijf voor NAS, met veel opslag

Zoek je grotere schijven voor in je NAS? Toshiba's NAS-schijf N300 heeft een capaciteit van 8 terabyte en kan per jaar 180 TB wegschrijven.  Toshib...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er