Sportieve in-ear bluetooth koptelefoon Sennheiser CX Sport

Alieke van Sommeren
0

De CX Sport in-ears van Sennheiser zorgen voor muziek tijdens actieve bezigheden: een lekkere bas, maar ook de rest van de muziek is in orde.

De verpakking bevat een aantal accessoires: een opbergtasje, vier maten tips, drie maten vinnen, een shirtclip en een korte laadkabel. De geelgroene vinnen en ruime keus aan siliconen tips zorgen dat de in-ears goed blijven zitten. Met een schuifje kun je de kabels inkorten. Op het linkeroortje zitten drie puntjes, zodat je snel weet welke dop in welk oor moet. De laadpoort (microUSB) is voorzien van een klep die je met wat gepriegel open krijgt.

 

Sennheiser CX Sport

De drie knoppen op de remote zijn wat glad en steken niet ver uit, waardoor vooral bij fanatiek sporten en klamme handen de bediening wat minder handig gaat. Als je de lay-out eenmaal door hebt, komt het alsnog goed. Ondanks dat er twee kleine ‘units’ aan het snoer hangen, voel je de CX Sport met zijn net iets meer dan 15 gram nauwelijks zitten. Zweet en opspattend water kan hij prima hebben.

Na het pairen laat een prettige stem meldingen horen en er is een shortcut (op stand-by) om de resterende accutijd te horen. De Sport gaat zo’n 6 uur mee met 1,5 uur laden. In 10 minuten laad je hem genoeg op voor een uur luisteren. De oortjes hebben een mooi evenwichtig geluid en de bas klinkt lekker, maar niet overdreven. Dit valt in de categorie kost wat, maar dan heb je ook wat.

Bekijk ook deze review voor andere bluetooth oordopjes (niet specifiek voor sporten).

 

Sennheiser CX Sport

Wireless sport in-ears
FabrikantSennheiser
Audioweergave / verbinding / accuduurstereo 17Hz-21kHz (28 ohm) / bluetooth 4.2 / 6 uur
Audiocodecsapt-X / apt-X LL / AAC / SBC
Meegeleverd4 sets siliconen ooradapters (XS/S/M/L), 3 sets oorhaken (S/M/L), kabelclip, usb-laadkabel, opbergtas, (korte) handleiding
Shoplink en prijsSennheiser CX Sport, € 105

 

 

 

 

Deel dit artikel

Lees ook

Bowers & Wilkins PI7 in-ear koptelefoon met streamingzender – review

De Bowers & Wilkins PI7 in-ear koptelefoon verrast door een praktische streamingfunctie in het laadstation waar ook een tweede B&W op kan.

Goedkope middenklasse videokaart voor gaming

In de middenklasse goedkope videokaart voor gaming valt AMD’s Radeon RX 6600 XT met hoge framerates en raytracing op.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er