Sonarworks SoundID review: haal het beste uit je koptelefoon

Elwin Hodžić
0

Met de SoundID app word je gehoor gemeten waarbij het geluid van meer dan 400 koptelefoons en in-ears wordt geoptimaliseerd. In deze Sonarworks SoundID review vertellen wij je meer over deze app.

Sonarworks SoundID review: haal het beste uit je koptelefoon


Ontvang informatie en tips over hardware en software, abonneer op ons tijdschrift of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Sonarworks SoundID app

SoundID draait op smartphones en past het geluid van koptelefoons en in-ears aan. Na online registratie voert de app twee tests uit. Bij de luistertest stelt de gebruiker het niveau in waarop hij de rechts en links gepulseerde geluidssignalen van verschillende frequenties niet meer hoort.

De voorkeurstest controleert verschillende frequentieaanpassingen van muziekclips in verschillende A/B-vergelijkingen. De resulterende EQ-curve kan vervolgens met uiterste precisie worden verfijnd in een 10-bands parametrische equalizer.

Indien correct ingesteld, verbetert SoundID het stereobeeld en compenseert het ongebalanceerde frequentieresponsen.

De SoundID iPhone App

SoundID download je gratis voor de iPhone in de App Store van Apple.

Wanneer je SoundID voor het eerst start op je iPhone, moet je eerst toegangsrechten aan de app geven. Hierdoor worden alle modules geüpdatet via de geïntegreerde updater van Sonarworks. Met versie 2.0 wordt het mogelijk gemaakt om meerdere modules tegelijkertijd te markeren, te verplaatsen en op te slaan als een blok. . Ook is de modulesortering in de online bibliotheek verbeterd. Hierdoor kun je gemakkelijk je favorieten markeren.

De SoundID Android app

Eveneens als iOS, is de SoundID download te vinden op de Google Play Store op Android smartphones. Op Android smartphones werkt de Sonarwork SoundID met meer dan 400 koptelefoons uit de Sonarworks-database en 20 muziekstreaming-apps

Kan je SoundID ook op de pc gebruiken?

Voor Windows en macOS is een driver voor een virtuele geluidskaart beschikbaar, die de profielen van de Android- en iOS-apps integreert. Hierdoor is het ook mogelijk om de software te gebruiken op je pc waarbij je de instellingen van je smartphone gemakkelijk kan overnemen.

Conclusie Sonarworks SoundID

Al met al kunnen we vooropstellen dat het een handige en fijne app is om te gebruiken. De app is makkelijk in gebruik en bovendien ook overzichtelijk. De mogelijkheid om profielen in bepaalde apparaten op te slaan is ook een handige feature die deze app heeft.

Ook is het natuurlijk mooi meegenomen dat deze app gratis te downloaden is vanaf de Google Play Store, iOS App Store & natuurlijk op je pc.

Sonarworks SoundID Review – plus- en minpunten

+ makkelijk in gebruik
+ profielen in bep. apparaten te saven
+ gratis

Sonarworks SoundID specificaties

SysteemeisenAndroid vanaf 9, iOS vanaf 11, driver voor Windows en macOS
Te downloaden viasonarworks.com, Google Play Store & iOS App Store

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 05, 2022, pagina 24.)

Lees meer over software in c't magazine 6/2023

Meer over

Software

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Nobara Linux review: zeer gebruiksvriendelijke Linux-distributie

In deze review werpen we een blik op een Nobara Linux 37. Deze Linux-distributie is gericht op gamers, content-creators en mensen die nog maar net beg...

Jabra Speak2 55 review: handige conferentiespeaker voor op kantoor

In deze review werpen we een blik op de Jabra Speak2 55. Dit is een handige conferentiespeaker voor op kantoor voor een goede verstaanbaarheid van all...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er