Snel een video knippen met VidCutter

Marco den Teuling
0

Met VidCutter kun je video’s snel in clips indelen en die verslepen om een nieuw en minder saai filmpje te maken. Een video knippen in stukken is met dit programma zo gebeurd.

Als je een volwaardige video-editor zoekt, ben je bij VidCutter aan het verkeerde adres. De kleine tool kan maar één video tegelijk openen, afspelen, in clips verdelen en daarna weer samenstellen. Dat heeft aan de andere kant als voordeel dat je je niet in hoeft te werken omdat de interface erg eenvoudig in het gebruik is.

VidCutter is ideaal om snel een video van je smartphone, screencast of tv-uitzending te bewerken. De tool ondersteunt veel formaten, waaronder DivX/ Xvid, MKV, MP3, MPEG-2 en -4, TS, QuickTime, Windows Media en VOB. Met enkele handelingen zijn zaken als het saaie begin of de eindeloze aftiteling verwijderd en is de video teruggebracht tot de scenes die er echt toe doen. Dat is in ieder geval een manier om betere video’s te maken.

Je kunt de clips via drag&drop sorteren, waarbij VidCutter telkens de lengte berekent. Met een klik op ‘Save Media’ wordt de nieuwe video opgeslagen. De opbouw hiervan is ook te bewaren om later verder te bewerken. Als je de optie ‘Keep individual clips’ hebt ingeschakeld, bewaart VidCutter ook de afzonderlijke clips.

Als de muiswijzer op de tijdlijn staat, kun je met het scrollwieltje frame voor frame door de video lopen en exacte markeringen plaatsen. Een video knippen op het juiste punt wordt op die manier een stuk makkelijker. Met een druk op een toets spring je twee of vijf seconden voor- of achteruit. Ook kun je de weergave stoppen, starten of markeringen aanbrengen.

VidCutter 3.2.0

Video-editor
ProducentPete Alexandrou, vidcutter.ozmartians.com
SysteemeisenLinux, macOS, Windows
Prijsgratis

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Nieuwe video-codec twee keer zo efficiënt als H.264

De Moving Picture Experts Group (MPEG) heeft een nieuwe videocompressiestandaard gepresenteerd. De standaard wordt High Efficiency Video Coding (HEVC)...

jpeg XS-formaat voor streaming video en VR

De organisatie achter de ontwikkeling van jpeg heeft een nieuw formaat aangekondigd voor streaming video en Virtual Reality: jpeg XS. Het nieuwe forma...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er