Sennheiser GSP 550 surround gaming headset

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

Sennheisers GSP 550 biedt 7.1-surround sound via de inline dongle. Daar heb je wel de Surround Dongle Software voor nodig.

Na het openen van de doos vallen de (verwisselbare) legergroene stukken op het deel van de hoofdband het dichtst bij de oorschelpen het meest op.

Diezelfde groene kleur is ook subtiel als accent verwerkt op de microfoonboom. En in plaats van een enkele kabel die je in de headset klikt, moet je nu twee kabels aan elkaar knopen: de dongle-kabel en de usb-kabel.

De kabels zijn glad en krullen vrij snel, maar voelen stevig aan. De zachte oorkussens zijn ook te verwisselen.

Comfort en gebruiksgemak

De dongle zit in plaats van dicht bij je hoofd (om zelf op gevoel te schakelen) juist dichter bij de pc. Je zit echter niet continu te wisselen van modus, dus enorm storend is dat ook weer niet.

Net als bij de andere GSP-headsets (o.a. de GSP 500) hadden we graag net wat meer padding aan de binnenkant van de hoofdband gezien, zodat de headset bij langere sessies wat comfortabeler zit.

Surround

Na het installeren van de software wordt surround-sound beschikbaar. De equalizer is in te stellen op de standen music, esport en game.

Zelf vonden we de equalizer op stand ‘uit’ het fijnst en meest neutraal klinken. Dan zijn er nog de noise-reduction en instellingen voor sidetone, oftewel je eigen stem ook door je headset laten klinken.

Dit is handig ter controle dat de microfoon werkt en hoe hard je precies klinkt voor anderen.

Of je Dolby Surround fijn vindt bij het gamen is een kwestie van smaak, maar het is een optie die ook voor films en series prettig kan zijn.

Sennheiser GSP 550

Surround-gaming-headset
FabrikantSennheiser
Audioweergave / verbindingstereo / 7.1 Dolby Surround 10Hz-30kHz (28 ohm) / usb
Gewicht / garantie358 gram / 2 jaar
Meegeleverddongle-kabel, usb-kabel, handleiding
Prijs€ 240

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Oculus Go: betaalbare VR-headset

De Oculus Go is een betaalbare autonome virtual reality-headset.

Game headset met stereo: beknopte review

Sennheiser heeft verschillende headsets die vooral als game headset zijn bedoeld. De fabrikant doet er een schepje bovenop met het vlaggenschip GSP 60...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er