Sennheiser GSP 500 gaming headset: lichtere broertje van de GSP 600

Alieke van Sommeren
0

Sennheiser GSP 500 gaming headset

De GSP 500 gaming headset van Sennheiser biedt een prima microfoon, natuurlijk geluid en sluit je oren niet af van de omgeving: het is het lichtere broertje van de GSP 600.

Een tijdje terug hebben we de GSP 600 onder de loep genomen (zie c’t 4/2018 pagina 22). Dat topmodel had als nadeel dat hij behoorlijk klemde en daardoor inboette aan comfort, vooral bij langer luisteren. De GSP 500 is gelukkig wat minder massief, zit niet te strak op je hoofd geklemd en sluit je niet af van de omgeving.

Bij de GSP 500 waait er meer lucht langs je oren dankzij roosters in de oorschelpen. De headset zit goed in elkaar met degelijke scharnieren. De zachte oorkussens plakken niet aan je oren. De volumecontrole zit ook hier weer in de rechterschelp, onder handbereik. Het geluid is vanwege het open design natuurlijker dan bij een klemmend om je oren (gesloten) exemplaar.

Vaak is het een kwestie van voorkeur: je houdt van een open of gesloten design. Zelf waren we meer voorstander van deze open versie, ook vanwege het lagere gewicht en geen klemmend gevoel, plus de natuurlijkere bas. De headset is dankzij een iets helderder geluid fijn voor het communiceren tijdens het gamen, zonder dat muziek te schel wordt.

Na enige tijd voelde ons schedeldak wel wat gevoelig aan, de padding in de hoofdband is wat dun, maar niet iedereen heeft daar last van. De GSP 500 is 10 euro goedkoper dan de GSP 600, maar ook de 500-versie biedt behalve twee kabels geen extra accessoires in de doos. Toch wel wat jammer gezien de forse prijs.

Sennheiser GSP 500

Gaming-headset
FabrikantSennheiser
Audioweergave / verbindingstereo 10 Hz – 30 kHz (28 ohm) / 3,5mm-jack (afneembaar)
Gewicht / garantie358 gram / 2 jaar
Meegeleverd2 afneembare kabels: voor pc en consoles
Prijs€ 230

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Apple iMac 24” 2021

Na twee MacBooks en de Mac Mini is de 2021 iMac de volgende Mac met de eigen M1 ARM-processor van Apple. De grotere schermdiagonaal en kleurrijke buit...

Apple iPad Pro 12,9 inch 2021 met eigen M1 processor

De nieuwe iPad Pro 12,9 inch 2021 maakt voor het eerst gebruik van de M1-processor van Apple, die de hoge verwachtingen zeker waar heeft gemaakt.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er