Sandisk ProBlade Transport & SSD Mag review: snel storage wisselen

Alieke van Sommeren
0

In deze review werpen we een blik op de Sandisk ProBlade Transport & SSD Mag . De Sandisk Pro-Blade Transport en SSD Mag’s zijn een reader + verwisselbare-storage-systeem voor professionals die high-res content schieten.

Sandisk ProBlade Transport & SSD Mag review: snel storage wisselen

Sandisk ProBlade Transport & SSD Mag: voor wie interessant?

Deze twee producten zijn eigenlijk met name interessant voor professionals die high-res content schieten. Zo kun je eenvoudig de behuizing bevestigen aan bijvoorbeeld je camera. Hierdoor wissel je in no time de Mag’s.

Sandisk ProBlade Transport & SSD Mag design

De Sandisk Pro-Blade Transport reader is uitgerust met een USB-C aansluiting (USB 3.2 Gen 2×2) waardoor het systeem toekomstbestendig is. Als de USB-C poort in de toekomst vervangen moet worden, hoeft alleen de reader vervangen te worden. De behuizing en SSD zijn van hoge kwaliteit en voelen stevig aan, maar er wordt geen bescherming tegen water- of stofdichtheid gegeven.

Sandisk ProBlade Transport & SSD Mag snelheden

De M.2-interface is niet bedoeld voor veelvuldig koppelen en ontkoppelen. Daarom heeft Sandisk een degelijker systeem ontwikkeld waardoor de MAG’s ook maar op één manier in de reader klikken. Andere fabrikanten mogen deze interface ook gebruiken.  Met USB 3.2 Gen 2×2 haal je maximaal 2000 MB/s, maar poorten die dit volledig ondersteunen zijn nog niet rijkelijk beschikbaar.  Op een M1 MacBook Air (10 Gbit/s) haal je zo’n 900 MB/s. Voor storage  op je bureau is er het PRO-BLADE-station met dual Thunderbolt 3, waar maximaal 16 TB in kan.

Conclusie Sandisk ProBlade Transport & SSD Mag review

De Sandisk Pro-Blade Transport en SSD Mag’s vormen een professioneel systeem voor het opslaan en verwisselen van high-res beeldmateriaal. Het bestaat uit een reader met een USB-C poort (USB 3.2 Gen 2×2) en verwisselbare opslagmogelijkheid, die aan een camera bevestigd kan worden. De reader is toekomstbestendig en de behuizing en SSD zijn van hoge kwaliteit en voelen stevig aan. Hoewel het systeem geen bescherming tegen water- of stofdichtheid biedt, is het een degelijk en veelzijdig systeem voor professionele gebruikers die op zoek zijn naar snelle en efficiënte opslag oplossing.

Sandisk ProBlade Transport & SSD Mag review – plus- en minpunten

+ Andere interface? reader swappen
+ Supersnel storage wisselen
Prijzige Mag’s


Ontvang gratis informatie en tips over opslagmedia, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Sandisk ProBlade Transport & SSD Mag specificaties

FabrikantWestern Digital, westerndigital.com
Interface transport / snelheidUSB-C / USB 3.2 Gen 2×2 (20 Gbit/s)
Capaciteit SSD MAG1 TB, 2 TB, 4 TB
SysteemeisenmacOS 10.13 of hoger, Windows 10 of hoger
Garantie5 jaar
Shoplink en prijsAmazon, vanaf 79 euro zonder SSD opslag

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t magazine)

Lees meer over opslagmedia in c't 06/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars al...

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er