SanDisk Pro-G40 review: vlotte Thunderbolt-ssd

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

  In deze review gaan we kijken naar een Thunderbolt-ssd van SanDisk, namelijk  de Pro-G40. Deze ssd duwt bijna 3 GB/s over de lijn en kan ook overweg met usb-poorten, maar niet met alle.

  SanDisk Pro-G40 review

  Snelheid en opslagruimte

  Met bijna 3 GB/s aan overdrachtssnelheid en 2 TB aan opslagruimte is de SanDisk Pro-G40 Thunderbolt-ssd een krachtige externe harde schijf. De robuuste metalen behuizing zorgt voor bescherming tegen stof en water volgens IP68. Bovendien heeft de harde schijf een USB-C aansluiting voor Thunderbolt en USB 3.2 Gen 2.

  Testresultaten

  De tests verliepen aanvankelijk zoals verwacht. De Thunderbolt-interface zorgde voor meer dan 2,9 GB/s aan leessnelheid en bijna 2,6 GB/s bij het schrijven van data. Via de usb-poort haalde de harde schijf ongeveer 1 GB/s, wat ook werd verwacht.

  Beperkte compatibiliteit

  De harde schijf werkte echter niet op een USB-A aansluiting en gaf een foutmelding op Windows. Na het testen van deze harde schijf en een vervangend exemplaar op verschillende pc’s werd duidelijk dat de SanDisk Pro-G40 alleen werkt op USB-C aansluitingen. Ook kon de harde schijf geen verbinding maken met een Android-smartphone via USB-C.

  Conclusie SanDisk Pro-G40 review

  De SanDisk Pro-G40 Thunderbolt-ssd is een prijzige, robuuste en snelle externe harde schijf als je de juiste poorten tot je beschikking hebt. Als je echter een oudere pc hebt of een Android-smartphone met een andere aansluiting, dan is deze harde schijf niet geschikt voor jou.

  SanDisk Pro-G40 review - plus- en minpunten

  + Vlot aan de juiste poorten
  + IP68-rating
  Beperkte compatibiliteit

  SanDisk Pro-G40 specificaties

  FabrikantSanDisk
  AanduidingSDPS31H-002T

  Systeemeisen

  Thunderbolt of USB-C
  Shoplink en prijsAmazon, 1TB voor circa 305 euro
  Coolblue, 2TB voor circa 430 euro
  Amazon, 4TB voor circa 710 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Alieke van Sommeren
  Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er