SanDisk Extreme Pro Portable SSD review

Redactie
0

Review: de SanDisk Extreme Pro Portable USB SSD combineert een hoge capaciteit met een snelheid van meer dan 2 GB/s bij grote bestanden.

Met 4 TB biedt de SanDisk Extreme Pro Portable SSD slechts 20 procent minder opslag dan de grootste usb-harddisks van 5 TB. Deze usb-ssd is echter robuuster, veel lichter met 90 gram en ook een flink stuk kleiner. De PCIe-ssd die in de behuizing is gestopt, is de WD SN730.

De SanDisk wordt op je pc aangesloten via USB 3.2 Gen 2×2. Bij de test haalden we de beloofde hoge snelheden: bij het lezen en schrijven van grote bestanden vlogen er meer dan 2 GB/s over de usb-verbinding, en bij toegang tot willekeurige adressen haalde de ssd bijna 60.000 IOPS.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Minder geschikt als back-up medium

Hij is minder geschikt als back-upmedium voor bijvoorbeeld je programmeerprojecten. Bij het kopiëren van delen van de Linux broncode naar de ssd haalden we slechts ongeveer 2,6 MB/s. Bij het kopiëren van veel kleine bestanden zijn zelfs sommige harde schijven nog sneller dan dat.

De ssd is dus niet geschikt als puur back-upmedium, een usb-harddisk doet dat net zo goed. Maar als je vaak veel grote bestanden mee moet nemen en ook een snelle usb-poort in je pc hebt zitten, heb je veel profijt van de capaciteit en de snelheid van de Extreme Pro Portable SSD.

Plus- en minpunten

+ veel opslagruimte
+ snel bij grote bestanden
– zeer traag bij kleine bestanden

Sandisk portable ssd review

 

SanDisk Extreme Pro Portable SSDsandisk.nl
aanduidingSDSSDE81-4T00-G25
meegel. kabelsUSB-A, USB-C (30cm)
overige capaciteiten1 TB (€ 180), 2 TB (€ 320)
bekijk product€ 649

(Deze informatie is afkomstig uit c’t 10, 2021, p20)


 

c't 05/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Externe ssd met usb-aansluiting: zes modellen getest

Een externe ssd met usb-aansluiting is handiger dan een usb-stick als je flink wat bestanden wilt meenemen. We hebben verschillende externe ssd's gete...

Externe ssd review – zes 2 TB modellen getest

In deze externe ssd review testen we zes modellen met 2 TB opslagruimte. Er zijn grote verschillen in snelheid. Bekijk de benchmarks en testresultaten...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er