SanDisk verdubbelt snelheid portable ssd’s

Daniel Dupré
0

SanDisk, de dochteronderneming van Western Digital, introduceert twee nieuwe portable ssd’s, die bijna twee keer de snelheid bieden vergeleken met de vorige generatie.

SanDisk Extreme Portable en SanDisk Extreme PRO Portable

(Bron: SanDisk)

SanDisk heeft vandaag een nieuwe serie externe ssd’s gepresenteerd. De SanDisk Extreme en SanDisk Extreme Pro portable ssd’s hebben (semi-)professionele gebruikers en hobbyisten als doelgroep die veel met video en fotografie werken en hoogwaardige opslagmedia gebruiken. De SanDisk Extreme Portable ssd is beschikbaar met meerdere verschillende opslagcapaciteiten van 500 GB, 1TB en 2TB. De SanDisk Extreme Pro is gemaakt voor gelijkmatige, langdurige prestaties en mobiliteit. Deze schijf zal in een 1TB- en 2TB-variant verschijnen.

De nieuwe draagbare modellen van SanDisk zijn voorzien van een USB 3.2 Gen 2×2-interface en NVMe-ssd’s met een capaciteit tot maximaal 2 TB. Door de combinatie van USB-C en NVMe-ondersteuning haalt de Extreme Pro-versie volgens SanDisk nu een snelheid van circa 2000 MB/s bij zowel het lezen als schrijven. De Extreme-versie haalt leessnelheden tot 1050 MB/s en schrijfsnelheden tot 1000 MB/s. Bovendien zijn de ssd’s voorzien van 256-bits AES-hardwarematige versleuteling, om te zorgen dat gevoelige gegevens veilig blijven.

SanDisk Extreme Portable en SanDisk Extreme PRO Portable

(Bron: SanDisk)

De SanDisk Extreme Pro portabel ssd’s heeft een behuizing van aluminium, bekleed met een laag siliconenrubber, waardoor de schijf wel tegen een stootje kan. Volgens SanDisk zouden ze daarmee bestand zijn tegen vallen tot twee meter. Tegelijk fungeert het metaal als heatsink, waardoor de ssd bij langere schrijfacties koeler blijft. De schijven hebben een IP55-classificatie (spatwater- en stofdicht). Als handig detail hebben de ssd’s een geïntegreerd oog in de behuizing waarmee je ze aan een riem of rugzak kunt bevestigen. De nieuwe ssd’s zijn compatibel met pc- en Mac, en dankzij USB-C-poort zijn de schijven compatibel met veel smartphones en tablets die ook voorzien zijn met een USB Type-C aansluiting. Gebruikers kunnen op die manier ook snel een back-up maken van hun mobiele content.

De SanDisk Extreme Portable en SanDisk Extreme PRO Portable ssd’s hebben een beperkte garantie van vijf jaar. De SanDisk Extreme Portable SSD is per direct verkrijgbaar in 500 GB en 1 TB, de 2TB-versie volgt later dit jaar. Van de SanDisk Extreme PRO Portable SSD is de 2 TB nu verkrijgbaar, de 1 TB-variant verschijnt eveneens later in het jaar. Specifieke prijzen heeft SanDisk niet genoemd, maar zouden bij de lancering op hetzelfde niveau liggen als eerdere producten.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer hardware nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er