Samsung T5 Evo Portable ssd review: tot 8TB in een ‘compact’ jasje

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op de Samsung T5 Evo Portable ssd met een indrukwekkende capaciteit tot 8 TB. Het volschrijven duurt gevoelsmatig echter een eeuwigheid.

  Samsung T5 Evo Portable ssd review

  Design

  Samsung heeft aanzienlijke hoeveelheden flashgeheugen samengebracht in een compacte behuizing. De T5 Evo is slechts iets breder dan een luciferdoosje en meet minder dan 10 centimeter in lengte. Het apparaat is voorzien van een beschermende rubberen hoes om krassen te voorkomen, en de verbinding wordt tot stand gebracht via USB-C. De ASMedia ASM235-chip zet USB-signalen om voor de ssd.

  Prestaties

  Hoewel de T5 Evo een SATA-ssd is met een maximale leessnelheid van 425 MB/s en een schrijfsnelheid van bijna 400 MB/s, vertoont het trage prestaties tijdens langdurige schrijfsessies. Tijdens tests op een pc met Windows duurde het volschrijven maar liefst 15 uur met H2testw, waarbij de snelheid zakte tot onder de 40 MB/s, met een voorspelde looptijd van bijna 40 uur.

  Opslagvarianten

  De T5 Evo is verkrijgbaar in varianten met 2, 4 en 8 TB opslag. Echter, de prijs van deze 8TB-versie (circa 520 euro) is aanzienlijk hoger dan concurrenten die 4 TB ssd’s aanbieden vanaf 200 euro. Je zou dus 2 keer

  Conclusie Samsung T5 Evo Portable ssd review

  Met de snelheid van eergisteren en de capaciteit van morgen is de T5 Evo vooral geschikt voor incrementele back-ups. Het apparaat blijkt echter minder geschikt voor het snel kopiëren van grote hoeveelheden gegevens.

  Samsung T5 Evo Portable ssd review: plus- en minpunten

  +Grote capaciteit
  Prijzig
  Traag

  Samsung T5 Evo Portable ssd specificaties

  FabrikantSamsung
  Type-aanduiding

  MU-PH8T0S

  Meegeleverd

  USB-C-kabel (40 cm)

  Afmetingen

  4,0 × 9,5 × 1,7 cm

  Gewicht

   102 gram

  Shoplink en prijsAmazon, circa 519 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Marco den Teuling
  Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er