Plantronics BackBeat FIT 3100 draadloze sport-oordopjes

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

  De Plantronics FIT 3100 is het eerste volledig draadloze model uit de BackBeat-serie. De oordopjes van de FIT 3100 zijn voorzien van een oorhaak, waarmee ze zelfs tijdens wild sporten prima blijven zitten.

  De zachte oorhaken zitten comfortabel, ook met een bril. Je voelt de FIT ook bij lang dragen nauwelijks zitten. Door hun vorm zullen de dopjes normaliter iedereen passen, het is niet de bedoeling dat ze de gehoorgang afdichten.

  Plantronics noemt dit Always Aware: dankzij de ‘open’ oordopjes blijven omgevingsgeluiden hoorbaar, veilig tijdens het hardlopen – maar niet ideaal in de sportschool.

  Geluid & bediening

  Het geluid is vrij neutraal met weinig bas, ook doordat de gehoorgang niet wordt afgesloten. Voor sporten is de geluidskwaliteit prima. De bediening is wennen: het rechter oortje werkt als drukknop voor pauzeren, doorspoelen of gesprekken aannemen, het linker heeft een touch-oppervlak om het volume te verhogen door te tikken en te verlagen door het te blijven aanraken.

  Na wat gewenning werkt dat soepel. Via de app kun je eventueel andere functies toewijzen aan de touchknop, maar dan heb je geen volumeregeling meer.

  Opladen en opbergen

  De dopjes komen in een fraai laaddoosje. Daarin zit ook een erg korte oplaadkabel. Via een handige drukknop aan de binnenkant zie je het accuniveau. Bij het uit het doosje halen of terugplaatsen gaan de oortjes automatisch aan en weer uit.

  De accuduur is maximaal 5 uur, met het doosje kun je ze twee keer opladen. De oorhaken en de open constructie maken de dopjes erg geschikt voor buitensporters.

  Bekijk ook deze review voor andere bluetooth oordopjes (niet specifiek voor sporten).

  Plantronics BackBeat FIT 3100

  Draadloze sport-oordopjes
  FabrikantPlantronics
  AudiocodecsSBC, AAC
  Frequentierespons / accuduur
  / bluetooth
  20 Hz – 20 kHz / ca. 5 uur /
  Bluetooth 5.0
  Gewicht oordopjes / afmetingen /
  gewicht oplaaddoosje
  11 g per stuk / ø 20 mm / 87 g
  Prijs€ 150

  Deel dit artikel

  Alieke van Sommeren
  Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

  Lees ook

  Bluetooth oordopjes met noise cancelling en meer

  Met compleet draadloze bluetooth oordopjes krijg je de ultieme bewegingsvrijheid als je muziek luistert of belt. Ze passen in elke broekzak zonder dat...

  NuForce Be Sport 3: Sportieve draadloze oordopjes

  Bluetooth headsets voor tijdens het sporten of onderweg zijn populairder dan ooit. Maar dat soort kleine oordopjes klinkt vaak niet bepaald geweldig....

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er