Photoshop Elements 2022: handige wizard voor fotobewerking – review

Redactie
0

Photoshop Elements 2022 heeft een bedieningsconcept dat gebaseerd is op wizards voor fotobewerking, waarmee je ook beeld­animaties maakt, gezichten of achtergronden bewerkt en foto’s ordent.


Photoshop Elements 2022

Photoshop Elements – handige hulp bij beeldbewerking

Photoshop Elements 2022 richt zich met de diverse wizards en kunstmatige intelli­gentie (Adobe Sensei AI) op thuisgebruikers die weinig er­varing hebben met beeldbewerking.
Via het startscherm ga je direct naar de Organizer of Photoshop Elements. De Organizer voegt trefwoorden toe op basis van de inhoud van foto’s of video’s. Gezichtsherkenning, geotagging en sorteren op datum helpen je bij het organiseren van de media.

Blijf op de hoogte van de nieuwste reviews en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Wizards vormen hart Photoshop Elements

Het hart van Photoshop Elements zijn de vele en deels nieuwe wizards. Met eenvoudige instructies bij 60 bewerkingsopties word je door projecten geleid. Zo kun je makkelijk ongewenste ­delen in een foto verwijderen, of auto­matisch een deel van de foto uit­rekken zodat hij breder of hoger wordt.
Adobe Sensie AI
Photoshop Elements bevat ondermeer het transformeren van foto’s met Adobe Sensei AI, het maken van overalls voor bewegende toevoegingen aan het beeld, het transformeren of vervormen van de foto en natuurlijk veel filters en effecten.
Het Expert-gedeelte beschikt over klassieke tools voor het bewerken, lagen en maskers. Een verkleinde versie van het ­Camera Raw import-dialoogvenster bewerkt de basisinstellingen.
De automatische motiefselectie via AI en het automatisch inkleuren van zwart-witfoto’s leveren aardige resultaten op. Foto’s kun je animeren met sneeuwvlokken, glitter of andere deeltjes en exporteren in MP4-formaat.

Conclusie Photoshop Elements 2022

Photoshop Elements is niet geschikt voor professioneel gebruik. Wie meer wil zal de volledige versie van Photoshop of Lightroom Classic moeten gebruiken.

Pluspunten

  • veel en handige wizards
  • + basis beeldbewerkingstools

Minpunten

  • – niet voor professioneel gebruik

Photoshop Elements 2022

systeemeisen
Windows 10/11,  macOS 10.15 of 11
€ 100

Lees meer reviews in c't 06/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Photoshop alternatief voor Windows & macOS: voordelige beeldbewerking

Photoshop is voor veel thuisgebruikers te uitgebreid en prijzig. Gelukkig zijn er genoeg programma's die kunnen dienen als Photoshop alternatief. Een ...

Beeldbewerking met PhotoPea: alternatief voor Photoshop – review

Het beeldbewerkingsprogramma PhotoPea kan in de browser worden gebruikt zonder installatie en is nauwelijks te onderscheiden van Photoshop.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er