Ning netwerkscanner voor Android

Daniel Dupré
0

De opensource netwerkscanner Ning detecteert apparaten en open diensten in je lokale netwerk door middel van een poortscan.

Ning is een sterk vereenvoudigde netwerkscanner die clients in je lokale netwerk overzichtelijk weergeeft. Daarnaast voert de Android-app een poortscan uit die laat zien naar welke poorten een apparaat luistert.

Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen dat een goedkope IP-camera via een onbeveiligde Telnet-toegang op commando’s staat te wachten. Je kunt Ning vinden in de alternatieve play-store F-Droid.

Ning netwerkscanner Android

De netwerkscanner-app toont het MAC-adres en netwerknaam in een overzicht en sorteert de betreffende apparaten op ip-adres. Met een veeg naar rechts open je de opties. Als je op een client tikt, start een poortscan en zie je het resultaat in realtime.

Tik je bijvoorbeeld op een van de poorten voor HTTP (80) of HTTPS (443) bij de router, dan opent diens webinterface in de browser.
De netwerkscanner is opensource, vereist geen toegangsrechten en heeft geen reclametrackers.

Als je zonder diepgravende functies kunt, word je door Ning meer dan voldoende bediend. De eenvoudige Android-app is een betrouwbaar werkende netwerkscanner. Ning moet nog wat werk doen om een echte speler te zijn, maar is op de goede weg.

Pluspunten

– geen trackers
– handige scanner

Minpunten

– nog enkele bugs

 

Meer software-reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Android-apps voor videomontage getest

  Aangezien je je smartphone altijd bij de hand hebt, ligt het erg voor de hand om hem te gebruiken voor minireportages en het vastleggen va...

Hoortoestellen met bluetooth getest, voor iPhone en Android

Moderne hoortoestellen met bluetooth bieden extra mogelijkheden, zoals koppelen met iPhone of Android. Bij een duurtest van de twee belangrijkste tech...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er