MSI Optix MAG274QRF-QD gaming-monitor

Alieke van Sommeren
0

De Optix MAG274QRF-QD van MSI is een supersnelle gaming-monitor met 165Hz-refreshrate, een reactietijd van 1ms en een 1440p-resolutie en biedt ook een accurate kleurweergave dankzij quantum dot-techniek.

Alieke van Sommeren

Op de doos staat niet alleen het erg lange type­nummer, maar als onderschrift daarbij ook nog e-sports gaming monitor, wat al meteen duidelijk maakt met welke doelgroep in het achterhoofd het scherm is ontworpen. Bij het uit de doos halen van de MSI Optix MAG274QRF-QD valt het op dat de voeding bij deze monitor niet zit ingebouwd: je hebt dus een extra blok om nog ergens in een kabelgoot te verstoppen. Gelukkig is het blok zowel klein als licht, wat wegstoppen niet al te lastig maakt.

Randloos design

Het scherm heeft aan de bovenkant en aan de zijkanten een randloos design, met aan de voorkant geen schreeuwerige gekleurde lijnen of RGB-verlichting. De onderste rand oogt wel wat goedkoop door de gebruikte textuur en het materiaal, dat meegeeft en kraakt als je er wat lichte druk op uitoefent.

De achterkant van de gaming-monitor heeft wel overduidelijk de gaming-look, met scherpe uitsnedes, verschillende texturen en een bescheiden RGB-strip met instel­bare verlichting waarmee je een soort ambilight-sfeertje kunt nabootsen.

Menu bedienen

Rechts achterop onder handbereik zit een rode joystick met grippy textuur voor het bedienen van het menu. Door de instellingen zappen met de kleine stick werkt prettig en bijzonder vlot. Door shortcuts in te stellen voor de verschillende bewegings­richtingen van de joystick, kun je vrijwel direct bij de voor jou meest handige of bruikbare functies.

De sectie gaming-gerelateerde opties is uiteraard goed gevuld, met onder andere instellingen voor de responstijd en verschillende game-modi met passende instellingen per soort game, tot night vision om het zwart nog wat meer op te lichten. Dit is bedoeld om vijanden in de schaduwen sneller in de smiezen te krijgen. Op het Professional-tabblad staan onder meer de opties voor oogbeschermende maatregelen zoals blauwlicht-filter.

Voet

De matzwarte voet oogt en voelt degelijk en heeft meerdere flinke rubberen anti­slip-strips onderop: die gaat nergens heen. Er zitten wat uitgesneden lijnen in, maar niet op een overdreven agressieve manier. Het gat in het staande deel van de voet is bruikbaar om kabels doorheen te leiden. Het voet-deel dat op je bureau geplant staat, steekt niet ver naar voren of de zijkanten uit. Het op hoogte instellen van het scherm gaat soepel, met een fijne voelbare feedback per stap.

Resolutie gaming-monitor

De MSI Optix MAG274QRF-QD combineert een prettig formaat scherm en een resolutie die gamers goed kunnen waarderen (27 inch met 1440p), met ook nog eens een hoge refreshrate van 165 Hz waar je ­gamershart alleen maar erg blij van wordt. Er zit niet alleen een vlot panel in de MSI Optix, er is ook gebruikgemaakt van quantum dot-techniek voor een mooie kleurweer­gave. Dit maakt het scherm niet alleen geschikt voor een potje gamen, maar ook om wat foto’s of andere content te bewerken.

MSI Optix MAG274QRF

Een hoge refreshrate is minder nuttig als er geen adaptive sync-techniek te vinden is, en ook dat zit wel snor: zowel G-Sync compatibiliteit als FreeSync (met ruime range) zijn aanwezig voor het voorkomen van irritante en lelijke tearing.

Aansluitingen

Qua aansluitingen krijg je DisplayPort, twee keer HDMI en USB-C (DP-alt), plus een usb-hub (type B upstream, 2 keer type A USB 2.0 downstream). Er zitten geen speakers in het scherm ingebouwd. Dat is geen gemis want die zijn meestal toch maar matig en een gemiddelde gaming-headset biedt beter geluid. Er zit wel een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting ingebouwd.
Het is duidelijk dat het meeste geld voor dit scherm in het uitstekende panel is gaan zitten. De prima kleuren, vele inputs, adaptive sync en een hoge refreshrate maken het een veelzijdig scherm waar je nog lang mee vooruit kunt.


Ontvang de laatste informatie over monitor. Schrijf je in op de nieuwsbrief .

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Pluspunten

goede kleurweergave
hoge refreshrate en adaptive sync

Minpunten

– losse adapter

 

MSI Optix MAG274QRF-QD gaming scherm
FabrikantMSI
diagonaal, resolutie27”, 2560 × 1440
panel, refreshrateIPS (mat), 165 Hz
reactietijd1 ms (GtG)
range DCI3, sRGB97%, 147%
aansluitingenDisplayPort, 2 × HDMI, USB-C (DP-alt), usb-hub, Kensington-lock, 3,5mm-jack, VESA-mounting
adaptive syncG-Sync compatibel, FreeSync (48 Hz tot 165 Hz)
coolblue€ 569

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in c't 06/2024

Meer over

Gamingscherm

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Nieuwe gaming & creator laptop lineup van MSI

MSI heeft hun nieuwe lineup aan laptops voor gamers en creators met 11e generatie Intel H-series processors en Nvidia RTX 30-reeks gpu's gepresenteerd...

MSI introduceert nieuwe line-up gaming-laptops

MSI heeft in een virtual event zijn nieuwe line-up van gaming-laptops getoond. Naast stevige grafische specificaties, pronken de nieuwe modellen ook m...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er