Nieuwe gaming & creator laptop lineup van MSI

Alieke van Sommeren
0

MSI heeft hun nieuwe lineup aan laptops voor gamers en creators met 11e generatie Intel H-series processors en Nvidia RTX 30-reeks gpu’s gepresenteerd.

Het nieuwe platform van Intel biedt hoge prestaties dankzij de combinatie van PCIe Gen4, Thunderbolt 4 enWi-Fi 6E. Voor de gaming-laptops introduceert MSI ook exclusieve features zoals Discrete Graphics Mode en supersnelle panels tot 360 Hz bij full hd tot 240 Hz bij QHD.

De Creator Z16 heeft een scherm met 16:10-beeldverhouding en CNC-gefreesd aluminium chassis van net geen 16mm en heeft een nominatie voor de IF World Design Award te pakken. De laptop weegt maar 2,2 kilo en heeft True Pixel-technologie voor de meest accurate kleurweergave. Elk panel is in de fabriek al gekalibreerd en voldoet 100 % aan de DCI-P3-kleurenrange.

De Z16 rendert 3D-animaties 40% sneller dan vorige generaties van het product. De Creator 17 bevat een miniledscherm met een helderheid van 1000 nits.

MSi tech meets aesthetic creator laptops gaming laptops

Bij de gaming-lijn zijn de Katana GF76 en Katana GF66 nieuwe instapmodellen laptops, met maximaal een octacore Core i7-11800H, Nvidia GeForce RTX 3060  en 16GB aan DDR4. Het IPS-display is full hd en heeft een refreshrate van 144 Hz.

De Sword 15 en Sword 17-laptops zijn qua specs vrijwel identiek, maar ogen andere dankzij een wit chassis met blauw kleurenschema voor de toetsverlichting in plaats van een gitzwart chassis met rode achtergrondverlichting voor het toetsenbord.

De Pulse GL66 en Pulse GL76 zijn nieuwkomers in het lagere segment laptops die dichtbij de Katana’s zitten maar dan een tikje luxer met betere koeling en RGB-toetsenverlichting en full hd-panel met 144 Hz of 165 Hz.

De Leopard en Stealth-laptops krijgen de Core i7-11800H als optie met Gen 4 PCIe-ssd’s en Wifi 6E, en de Raider kan worden voorzien van de nieuwste i9 Intel-cpu’s en GeForce RTX 3080. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en uitgebreide reviews:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

MSI Bravo 15 game-laptop met cpu & gpu van AMD

Bij game-laptops, waar je lange tijd alleen Intel-chips in aantrof, zie je tegenwoordig vaker een product van AMD. MSI’s nieuwe game-laptop heeft zowe...

MSI Cubi 5 mini-pc

De MSI Cubi 5 is een kant-en-klare mini-pc die meer te bieden heeft dan het formaat in eerste instantie doet vermoeden. Met een Core i5 en 8 GB aan RA...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er